Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Versa 2 er flot, komfortabelt og funktionelt

Fitbit Versa 2 er en af de flotteste fitness-trackere, jeg har set. Det lette design fungerer både for mænd og kvinder, særligt når uret kommer i rosa/guld som her. Uret er meget let og behageligt at have på, hvilket understøtter den avancerede søvn-tracking, som Fitbit tilbyder. Pr-foto
Opfølgeren til Versa fra Fitbit er bedre på alle parametre, men der mangler indbygget gps og smart-delen kunne være… smartere.

Fitbit har efterhånden en hel stribe af såkaldte trackere på markedet; ure, der ud over at vise klokken også holder styr på dit helbred. De måler, hvor mange skridt, du tager dagligt, hvordan du sover, og – hvis du hjælper med korrekt input – om du spiser og drikker, som du skal.

De seneste ure fra Fitbit har inkluderet smartwatch-funktioner, som apps, muligheden for at tage imod opkald og læse sms’er direkte på uret. Disse funktioner har dog ikke været Fitbits styrke, og selv om Versa 2 forbedrer smartwatch-delen, er det stadig de foregående dyder, der vejer tungest. Versa 2 er flot, komfortabelt og funktionelt – når det kommer til dit helbred.

Annonce

Sig hey til din Google

"Hey Google" eller "Hej Google"

Det kan virke som en lille forskel, men når det kommer til Googles populære assistent, er der en stor forskel. Det fandt jeg ud af, efter at været irriteret over mine højtalere i noget tid.

Begge kommandoer får nemlig smarthøjtaleren til at vågne fra sin dvale og lytte, men kun "Hey Google" får højtaleren til at udføre alle kommandoer.

"Hej Google" får højtaleren til at udføre simple kommandoer som at fortælle hvad klokken er eller hvordan vejret bliver. Andre kommandoer ignoreres, selvom jeg på min Nest Hub med skærm kan se, at højtaleren fint har forstået, hvad jeg siger.

Min fejl, lyder det da jeg kontakter Google om problemet. Og det har techgiganten så vidt ret i, for det står direkte i brugsanvisningen, at man trods Googles danske sprogkundskaber skal tiltale højtalerne "Hey Google".

Hvorfor højtalerne vågner af deres dvale, lytter, forstår hvad jeg siger, men dernæst nægter at lystre, når jeg i stedet siger "Hej Google", kunne jeg ikke få en forklaring på.

Flot og komfortabel

Versa 2 er et let ur, der sidder meget behageligt på håndleddet med den medfølgende rem. Fitbit er seriøs omkring sin søvn-tracking, og den del er blevet opgraderet med Versa 2. Hver morgen får du en søvn-score, der er let at afkode - og du kan dykke ned i dyb søvn, rem-søvn osv. efter behov. Og så skal uret jo være behageligt nok til at sove med, hvilket Versa 2 er.

Det er også et flot ur, der er noget mere let i sit udtryk end fx Ionic, og det vil derfor appellere til kvinder – ikke mindst i den flotte rosa/guld-variant, jeg har lånt til testen her.

Displayet er 1,6” og opgraderet fra sin LCD-forgænger til flot og krystalklart Amoled. Displayet er beskyttet mod ridser med Gorilla Glass. Versa 2 har kun én knap modsat de tre, som Fitbit plejer, men navigationen er intuitiv. Du kan let navigere rundt på uret og selv opsætte genveje mv. direkte via urets touch-skærm.

Fitbit har nogle af de bedste batteritider på markedet, og Versa 2 er ingen undtagelse. Den kan klare sig i fem dage uden opladning, afhængig af hvordan man bruger det selvfølgelig. Versa 2 tilbyder som noget nyt, at displayet kan være tændt hele tiden, hvilket jeg har savnet ved forgængerne – men det går selvfølgelig ud over batteritiden, hvis man slår det til. Apropos opladning kan jeg ikke undlade at nævne, at opladeren til Versa 2 er enorm. Det er den største og grimmeste oplader, jeg har set til et ur.

Tracker først og fremmest

Fitbit har for få apps til for alvor at true fx. Huawei og Apple på smartwatch-markedet, og det ændrer sig ikke med Versa 2. Det er først og fremmest en tracker, der også har smartwatch-funktioner. Og de smartwatch-funktioner kræver, at Versa 2 har forbindelse til din telefon. Så kan du spille musik, læse beskeder og tage imod opkald, og som noget nyt kan du stemmestyre det med Alexa. Hvis du har en Android-telefon, vil du kunne besvare sms’er med stemmekommandoer – det har jeg desværre ikke kunnet teste med min Iphone.

Versa 2 har Spotify-app, men desværre ingen offline-funktion, du kan dog lægge op til 300 mb musik direkte på urets hukommelse. Så kan du høre musik uden at have telefonen med, hvilket er smart og en funktion, jeg har brugt flittigt. Desværre mangler Versa 2 GPS-tracking, som også er afhængig af, at en telefon er i nærheden – og det er ærgerligt, fordi du så skal have din telefon med på fx. løbe- og cykel-ture.

Alle de data, som Versa 2 indsamler, bliver meget overskueligt præsenteret både direkte på uret og i den app, du har på telefonen. Du kan opsætte egne mål, og Fitbit-appen sender løbende mails og beskeder, når du når milepæle og mål. Den del fungerer upåklageligt og er Versa 2’s helt store styrke.

Fitbit lader dig skræddersy alt fra display til menuer på uret, og selvom der nu kun er én knap - og ikke tre som ved forgængeren - er det let og intuitivt at navigere rundt på uret. Pr-foto

Bedre på mange måder

Versa 2 gør alt det, Versa gjorde godt, bedre. Søvn-tracking er blevet forbedret og mere overskueligt. Det er let både at planlægge og måle træning, sætte alarmer og tage imod opkald og beskeder på uret. Det er et plus, at du kan lægge musik på uret, men et minus, at der mangler GPS. Sidstnævnte er for mig største streg i regningen og gør, at Versa 2 ikke kan erstatte Ionic, der i dag koster ca. det samme som Versa 2.

Smart-delen er stadig Fitbits akilleshæl, for der er simpelthen for få apps og en for stor afhængighed af forbindelse til mobilen, til, at Versa 2 for alvor kan kaldes et smartwatch. Men som ur og tracker dækker den alle behov. Det er et flot og komfortabelt ur, der er fremragende til at holde styr på og motivere dig til din træning.

Pris og tilgængelighed: Fitbit Versa 2 kan købes online og i butikker. Vejledende pris er 1.799 kr.

Versa 2 gør alt det, som Versa gjorde godt, bedre. Der er stadig en for stor afhængighed af forbindelse til din smartphone til, at Versa 2 for alvor kan kaldes et smartwatch, men som en fitnesstracker med smartwatch-funktioner, fungerer Versa 2 rigtig godt i det daglige. Pr-foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Mand anholdt for ni sexoverfald i Odense

1995 Kriminalpolitiet anholdt kort før kl. 21 i aftes en 37-årig mand fra Odense, som foreløbig mistænkes for at være gerningsmand til ni sexoverfald på kvinder i Odense. Manden, der havde set tv sammen med nogle bekendte, ringende ved 19.30-tiden selv til politiet og fortalte, at det var ham, der onsdag cyklede ind i en 17-årig skolepige på cykelstien bag Haustrups Fabrikker. Han havde genkendt sig selv efter det signalement, som TV 2 havde sendt ud i Nyhederne kl. 19. Den 37-årige tilstod, at det var ham, der havde påkørt den 17-årige pige, men at der var tale om et færdselsuheld. Ifølge pigens forklaring havde den anholdte indhentet og væltet hende på cykelstien men stak af, da hun skreg op. 1970 De to unge odenseanere Peter Sindberg og Bjarne Hildebrandt, der stod som arrangører af beatkoncerten med Jethro Tull i Fyens Forum i fredags, præsenterer en ny koncert allerede på lørdag med den københavnske trio Young Flowers og guitaristen Peter Thorup, der er tidligere medlem af gruppen Beefeaters. Efter forhandling med teaterchef Kai Wilton gennemføres koncerten på Odense Teater som en ”Midnight Session”, der begynder kl. 23.30 og foruden Young Flowers også byder på Otte Franckers kvartet. I øvrigt ligger det nu fast, at den engelske beatgruppe Procul Harum giver koncert i Odense den 19. februar. Koncerten arrangeres i samarbejde med impressario Steen Wittrock. 1945 I Middelfart udviklede der sig rene skandalescener, da kommunen i går åbnede for salget af de kommunale tørvereserver. Praktisk talt alle husstande i byen søgte at sikre sig de tre sække med 40 kilo tørv, som der kunne udleveres, og der opstod vildt slagsmål for at komme frem til udleveringsstedet. Den voldsomme tilstrømning kom helt bag på kæmnerkontoret, der inden for et angivet tidsrum havde åbent for salget. Kvinder og mænd i hundredvis løb storm mod rådhuset, og i løbet af få øjeblikke var alt kaos med råb og skrig fra menneskemængden, hvor der blev puffet og slået med knytnæver. En dame besvimede og en mand fik sin hånd så stærkt læderet, at han måtte under lægehandling.

Biler

Kia udvider paletten af plug-in-hybrider

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];