Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Spider-Man: Far from home på UHD

Tom Holland er tilbage i rollen som Peter Parker, Spider-Man, der i mere end én forstand skal samle tråden op, efter End Game satte punktum for de første 22 (!) film i Disneys Marvel-univers. Peter Parker forsøger at holde fri fra at være Spider-Man med en studietur til Europa, men der går ikke længe, før farerne finder ham, og han må trække i dragten på ny.

Det er en utaknemmelig opgave at skulle komme efter formidable End Game, men Far from home når ikke en gang tæt på. Tom Holland, Zendaya og de andre skuespillere gør det faktisk rigtig godt, men historien er tåkrummende ringe, og det er sigende, at effekterne – som er imponerende – stjæler rampelyset fra ellers dygtige skuespillere.

Filmen er dermed også vildt flot på UHD i Dolby Vision, hvor de imponerende effekter står skarpt med masser af lys, farver og detaljer. Far from home mangler ikke actionscener – eller eksplosioner, og det håndterer Dolby Atmos-lydsporet heldigvis til UG.

Ekstra-materialet har alle de features og frasorterede scener, man kunne ønske sig.

Spider-Man: Far from home er ude nu på UHD, blu-ray og dvd.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce