Annonce
Kultur

Anmeldelse: Sanselig og vedkommende vandring i natten

Tine Louise Kortermands performance "Wear Me" tager publikum med på en sanselig og politisk aktuel vandring gennem Munkemose. Foto: Rico Feldfoss

"Wear Me" er en fin drømmevandring gennem Munkemose, der leger med sanserne og fintfølende stikker til debatten om, hvem der bestemmer, hvilket tøj mennesker med to X-kromosomer må bære.

Det er som at vågne og forstå, at det, man har oplevet og sanset, var en drøm. Selvfølgelig var det en drøm. Flere ting passede ikke ind i den virkelige verden, og tiden var ligeglad med kronologi. "Wear Me" er bare ikke en drøm, det er en meget virkelig performance afgrænset i tid - en time plus det løse - og sted - Munkemose. Men oplevelsen sætter sig bagerst i bevidstheden, på samme måde som drømme gør.

Det hele er meget fint og nøgent. Nøgen sang og stemme som bærer hver af de otte fortællinger i performancen, som alle får lov til at blive fortalt af en kvinde ad gangen. Det er modigt og skrøbeligt og giver hver fortælling en styrke som en tung vægt, der balancerer på høje, tynde stylter - lidt farligt, men når det lykkes, er det et smukt sælsomt syn.

"Wear Me"

Fem stjerner"Wear Me" er et performance-værk, der fortæller historien om otte kvinder med vidt forskellig kulturel baggrund med udgangspunkt i deres beklædningsgenstande. Forestillingen er skabt af Tine Louise Kortermand og organiseret i samarbejde med Havers Wine og SPIS! Odense Food Festival.

Publikum mødes ved Sadolinsgade 7, 5000 Odense C, og guides gennem Munkemose.

Forestillingen spiller hver dag kl. 21 frem til søndag 16. september.

Billetterne kan bestilles på http://nordicperformanceart.dk.

Omsluttet af mørke

Tine Louise Kortermand har skabt "Wear Me", der fortæller otte forskellige kvinders historier med udgangspunkt i et stykke beklædning fra deres liv. Værket udvikler sig hele tiden, og vandringen i Munkemose er anden del af en performance, der startede på en lillebitte ø i Adriaterhavet.

Hvis man nogensinde har haft fornøjelsen af at dykke i mørke - i et vrag eller omgivet af grottevægge - vil man genkende fornemmelsen af at være opslugt af tæt, mørk substans, når man som publikum bevæger sig fra en del af performancen til den næste, guidet af en lommelygte i stilhed.

Annonce

Smag og stærke sanser

Pludselig tog jeg mig selv i at være til vinsmagning og høre om, hvordan professionelle vinsmagere bliver snydt af vinens farve. Overgangen fra den personlige beklædningsfortælling var så raffineret, at jeg først sent opdagede skiftet.

Der er undervejs truffet mange velvalgte beslutninger, særligt valget om at lade alt foregå i nattens mørke. Der er ingen distraherende farver, der stjæler blikfang, så jeg så i stedet klare billeder fra historierne, vi fik fortalt.

Annonce

Syret og politisk aktuelt

Tine Louise Kortermand er en dygtig fortæller, og jeg følte mig tryg ved alt, hun gjorde. Når hun sang, forvandlede hun sig til et instrumentvæsen, og når hun fortalte andre kvinders historier, var hun dem.

- Jeg er mor, jeg er søster, jeg er meget mere end en muslimsk kvinde. Du må tro mig, når jeg siger, jeg er fri, så er jeg fri, messer Tine Louise Kortermand iklædt funklende gulddragt.

Universet er virkelighedsfjernt og syret, og det er rart at blive taget i hånden igennem de til tider mareridtsagtige scenarier med dansende discomonstre og en dragemors sang til sin unge. Men bliv ikke skræmt væk, hvis du ud fra min anmeldelse tænker "det er lige lovligt langt ude". Det er det bestemt - altså lige lovligt langt ude - men som en blandt publikum bemærkede, er det langt bedre end at sidde derhjemme og se Netflix.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Charlottes børn har flere gange sovet på banegården: Transportminister vil nu have undersøgt behovet for nattog på Svendborgbanen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Beredskabet måtte opgive søgningen: Mand svømmede ud på midten af sø og forsvandt fra overfladen

Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Odense

- Det er et meget specielt øjeblik: I årevis har Ole jagtet det perfekte billede- pludselig sad ugleungerne lige foran ham

Navne For abonnenter

Som far så datter - Anika får energi af sit frivillige arbejde

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

OB

Se videoanalyse og højdepunkter: VB fik skovlen under OB til sidst

Navne For abonnenter

Stjerne i "Langt fra Las Vegas": Nu er Sofie revystjerne på Fyn

For abonnenter

Kim solgte sin virksomhed for et trecifret millionbeløb: - Man skal aldrig blive iværksætter for pengenes skyld

Erhverv

Stålgigant ansætter på livet løs til ny fabrik - breder sig over kæmpe areal

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Sport For abonnenter

Modgangen vendt til endnu en triumf - Odense Håndbold ser frem til drømmefinalen mod Esbjerg

Odense For abonnenter

Kendt fra Bagedysten - nu sælger hun kager i Odense: - Folk kan blive helt chokerede over prisen

Sydfyn

Slut med Stenstrup-manøvren: Bramsen og Helveg vil lave vigespor på Svendborgbanen

Annonce