Annonce
Digitalt

Anmeldelse: "Ori and the Will of the Wisps" klarer den svære 2’er med overskud

Ori and the Blind Forest var en meget ensom rejse for Ori - og gameren - så er der et større persongalleri i Will of the Wisps. Der er nogle, som har brug for hjælp, andre vil gerne hjælpe, mens flere er handlende. Persongalleriet støtter op om den øgede dybde i Will of the Wisps, som har flere RPG-elementer end forgængeren. Pr-foto
"Ori and the Blind Forest" var en perle af et platformspil, men Will of the Wisps fortsætter, hvor 2’eren slap og bygger på med respekt for 1’erens fortræffeligheder

Da "Ori and the Will of the Wisps" tonede frem under Phil Spencers store og meget lange Xbox-præsentation i Microsoft Theater under sidste års E3-messe, gik der et sus gennem salen. Mange, inklusive undertegnede, er faldet pladask for "Ori and the Blind Forest", som er noget af det ypperste, jeg har oplevet inden for platform-genren de senere år - ja, i det hele taget.

"Ori and the Blind Forest" var i både grafik og lyd et mesterværk. Historien var original og elegant fortalt med tilpas få informationer, og gameplayet havde en skarp styring, en afbalanceret læringskurve og den helt rette dosering af henholdsvis parkour-lignende opdagelse og nervepirrende kampe.

"Ori and the Blind Forest" var dermed også en svær etter at følge op på, men alle Ori-fans kan ånde lettede op: "Ori and the Will of the Wisps" leverer på alle de parametre, som etteren excellerede i, og lægger yderligere dybde i spillet.

Annonce

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Eventyret fortsætter

Jeg vil helst ikke afsløre for meget om handlingen i Will of the Wisps - eller the Blind Forest - her, for det er eventyr, der skal opleves og ikke spoiles i en anmeldelse. Jeg vil dog sige, at Will of the Wisps fortsætter, hvor the Blind Forest slutter, og Ori får ikke nogen lettere færd denne gang. Det er smukt, varmt og sørgeligt undervejs - og afsindigt godt fortalt. Grafisk er Will of the Wisps en perle, der lige har fået en tand flottere grafik og flere detaljer end forgængeren. Musikken er lige så stemningsfuld og medrivende som i Blind Forest, og Ori-spillene skriger på et godt anlæg eller et godt headset, så du for alvor kan fordybe dig i magien.

I "Ori and the Will of the Wisps" styrer du - mere eller mindre - som i etteren. Du hopper og løber indledningsvist, og så bliver der ellers bygget evner på, som eventyret udvikler sig. Der er lagt væsentligt flere lag ind i Will of the Wisps, der lugter meget mere af RPG, end Blind Forest gjorde.

Det kommer til udtryk ved, at du i højere grad nu selv er herre over, hvilke evner du føjer til Ori og hvornår. Du kan nemlig købe en række evner og angreb undervejs, men i modsætning til Blind Forest er du nu tvunget til at vælge, hvilke evner og angreb du bruger. De kan ikke alle være aktive på én gang. Jeg var ofte inde i mit evnetræ og tilpasse Oris evner til en given situation, for nogle er meget fokuserede på overlevelse - fx. ved at øge angreb og forsvar, mens andre er mere fokuserede på at udforske kortet - fx. ved at kunne hoppe langt og flere gange.

Mere dybde

Du får nogle evner fra det såkaldte ånde-træ som i Blind Forest, men mange evner skal købes eller fortjenes ved at klare missioner. Ja, Ori rummer nemlig en række missioner og side-missioner nu, og der er også kommet en række karakterer til, som man kan tale med, hjælpe og få hjælp af, undervejs. Det klæder spillet, at der er kommet flere lag i både handling og gameplay, og heldigvis kommer al dialog nu på dansk, så familiens yngste gamere også kan få mere ud af spillet.

Som det nok er til at læse ud af min anmeldelse her, er "Ori and the Will of the Wisps" et seksstjernet eventyr. Det er en af de bedste platform-spil, jeg har spillet, og Ori kan med rette mænge sig med legender som Mario og Rayman.

Hvis du kun skal spille én platformer i 2020, så skal det være "Ori and the Will of the Wisps" - og hvis du endnu ikke har spillet "Ori and the Blind Forest", så spil det først.

Seks stjerner ud af seks

Titel: "Ori and the Will of the Wisps"

Udgivelsesdato: 10. marts 2020

Platform: Xbox One og pc

Der er masser af varme i Ori and the Will of the Wisps, men som i Ori and the Blind Forest må Ori, Naru og Gumo gå mange prøvelser igennem undervejs. Pr-foto
Ori and the Will of the Wisps er både sørgelig og uhyggelig undervejs, men det går an at spille det med familiens yngste gamere - ikke mindst, fordi al dialog er skrevet på dansk. Pr-foto
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce