Annonce
Gear

Anmeldelse: Kæmp og lev som en samurai i det flotte Ghost of Tsushima

Hovedpersonen i Ghost of Tsushima Jin og hans tro følgesværd. Pr-foto.
Kæmp som en ærefuld samurai, udforsk det smukke feudale Japan i 1200-tallet og lev dig ind i den medrivende historie om Jin, spøgelset fra øen Tsushima. Hvis du har gået og ventet på dit næste store open-world RPG, kan du med fordel kigge nærmere på Ghost of Tsushima fra udvikleren Sucker Punch.

To mænd står overfor hinanden i en have, mens bladene fra kirsebærstræerne omkring dem langsomt svæver mod jorden. De står i en arena, begge med samurai-sværd i hånden.

Den yngste, nevøen, kigger respektfuld op på sin onkel. Den unge mand står foran at tage sit første skridt ind på den mest ærefuld levevej, der findes i middelalderens Japan - samuraiens vej.

Mange år senere står de to mænd igen sammen, denne gang fuldt klædt i rustning, hvor de kigger ned mod en strand. Dernede venter en kæmpe mongolsk invasionshær, der søger at udrydde samuraierne og overtage kontrollen af øen Tsushima.

Annonce

Således er scenen sat til et af sommerens mest ventede spil, Ghost of Tsushima fra udvikleren Sucker Punch.

Smuk åben verden

Ghost of Tsushima er et open-world RPG, som man kender det fra Assasins Creed-, The Witcher- eller Fallout-serierne. I en kombination af udforskning, kamp, dialog og film-sekvenser bliver du suget ind i en fiktiv historie om en ægte historisk begivenhed, mongolernes invasion af Japan i 1274, der begyndte på øen Tsushima.

Men ligeså god som spillets hovedhistorie er, og den er rigtig god, ligeså meget nydelse får du ud af blot at udforske øen og dens mange smukke områder, sidemissioner og hemmeligheder. Der er nok at gå på opdagelse efter, selv efter du har gennemført hovedmission, som tager på den gode side af 30-40 timer at gennemføre.

Øen Tsushima byder på timevis af eventyr. Pr-foto.

Faktisk har spildesignerne gjort sit for at opfordre spillerne til at gå på opdagelse på egen hånd. I stedet for at lade et UI-element som en pil, en radar eller noget lignende lede dig på vej, skal du kigge efter ledetråde i dine omgivelser.

Hvis du ser en søjle af røg, kan du være sikker på, at det er værd at udforske, hvor den stammer fra. Eller hvis du langt ude i horisonten ser et område i skoven, der skiller sig ud fra resten, gemmer det sikkert på en hemmelighed.

Annonce

Samuraiens vej

Det bærende element i Ghost of Tsushima er dog selvfølgelig kamp-systemet. Der er ikke mangel på fjender, og heldigvis er spillets hovedperson Jin godt trænet som samurai. Det er virkelig sjovt og intuitivt at nedkæmpe horder af mongoler med Jins trofaste samurai-sværd - og et par andre tricks i ærmet.

Om testen

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Igennem spillet samler du udstyr samtidig med, at du lærer nye kampteknikker til at besejre de forskelligartede fjender. Det er også muligt at snige sammen igennem spillet ved hjælp af stealth-elementer - den del af spillet føles dog langt fra så velpoleret, som det for eksempel gør i Assasins Creed-serien.

Alt i alt er Ghost of Tsushima et sjovt og flot spil, som dog lige mangler det sidste småpolering for at blive et mesterværk. Så hvis du mangler et spil til at fordrive tiden i sommerferien, kan du nemt fortabe dig i historien om spøgelset fra Tsushima.

Titel: Ghost of Tsushima

Platform: Playstation 4

Udgivelsesdato: 17. juli 2020

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Må sige nej til sejlere med motorproblemer hver dag: Per og de andre på værkstedet knokler fra 04.30 til 22-23

Annonce