Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Bose vinder igen kampen mod støj med Noise Cancelling Headphones 700

Bose har givet deres støjreducerende høretelefoner et flot nyt design. Prisen har dog også fået et nøk i vejret. Foto: Silas Bang
Flottere design, dybere lyd og en stærkere støjreducering. Bose har igen sat sig på tronen af de støjreducerende høretelefoner med Noise Cancelling Headphones 700.

Jeg er ikke audiofil.

Jeg er ikke nørdet omkring lyd som nogle af mine kollegaer, der glædes over små forskelle i lydtoner mellem markedets bedste højtalere eller høretelefoner.

Men mit hoved falder tilbage mod ryglænet, øjnene glider i, og jeg nyder pludselig min yndlingsrock og opdager nye finesser i sangene, når Bose Noise Cancelling Headphones 700 placeres om ørerne af mig.

For de leverer en virkelig stærk lyd, hvor nuancerne i musikken fremhæves på en helt anden måde end med mine in-ear høretelefoner. Og der er samtidig en lidt dybere bass og et mindre metallisk lydbillede end i Boses populære forgænger QuietComfort 35II.

Men Bose, der i 2014 satte sig på tronen af støjreducering med deres QC25-høretelefoner, har også måtte oppe sig oven på hård konkurrence fra især Sony. Og Panasonic, Microsoft og danske B&O har også taget en bid af markedet med stærke produkter.

Annonce

Om testen

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Touch styrer musikken

Med Noise Cancelling Headphones 700 har Bose indhentet og for mig at se også overhalet Sonys seneste bud, WH-1000XM3, som jeg begejstret anmeldte i december sidste år.

Det har Bose for det første gjort med et helt nyt design. Et metallisk hovedbånd med en blød inderside spidder de to ørekopper, hvilket både skaber en smart justering af høretelefonerne om hovedet og et mere råt og genkendeligt design.

Ulempen er, at høretelefonerne ikke kan pakkes lige så meget sammen som forgængeren, og det medfølgende etui - nu med et smart rum til kabler - er derfor lidt større.

Til gengæld har Bose fulgt Sonys eksempel og tilføjet touch-styring af musikken på højre ørekop. Det er både muligt at starte/pause musikken, skrue op og ned for lyden, skifte sang og tage telefonen. Det fungerer rigtig godt - selvom man godt kan komme til at aktivere funktionerne, når man retter på høretelefonerne.

Der er stadig tre fysiske knapper, der bruges til at tænde/slukke, tilkalde den digitale assistent som Siri, Alexa eller Google Assistant, styre bluetooth og til at justere støjreduceringens 11 niveauer.

App'en har mangler

Støjreduceringen er forbedret lidt i forhold til forgængeren, men det er sket en større forbedring i samtalekvaliteten der med nu fire mikrofoner klart gør det bedre at bruge høretelefonerne til telefonopkald.

Og hvis du bruger dem sammen med en computer, kan du også tage telefonen, da de modsat høretelefonerne fra Sony kan tilsluttes to devices samtidigt.

Men selvom Bose har taget tronen tilbage, er der nogle men'er. Boses nye App er ikke imponerende. Hvorfor skal man oprette en bruger for at komme i gang? og hvorfor kan man ikke justere lyden efter egne præferencer?

Sidstnævnte skulle dog være på vej.

Derudover har Bose sat en lidt høj pris på sine høretelefoner på 3200 kroner. Det er 400 kroner mere, end hvad Sonys kostede som nye for ét år siden og 1000 kroner mere nu.

Men hvis du er audiofil - eller som mig måske er ved at blive det - er Bose NCH 700 klart en overvejelse værd.

Pris og tilgængelighed: Bose Noise Cancelling Headphones 700 fås til 3199 kroner online og i danske butikker i farverne sort eller sølv.

På den højre ørekop er der nu indbygget touch-styring af musikken. Det er en god forbedring. Foto: Silas Bang
I etuiet er der nu et indbygget rum til de to medfølgende kabler: et usb-c til opladning og et jminijack til tilslutning til fx en computer. Foto: Silas Bang
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce