Annonce
Kultur

Anmeldelse: Bacchus' onsdagstilbud har ramt odenseanernes hjerter

Restaurant Bacchus er for nylig rykket til den anden ende af Vestergade i Odense, lige over for rådhuset. Foto: Jens Bertelsen
Alle borde er udsolgt, når Bacchus serverer menu surprise hver onsdag. Vores anmelder fik en stor oplevelse med det franske køkken, men var utryg ved de mange hænder på vinflaskerne
Annonce

På en regnvåd onsdag aften i Odense passerede vi flere restauranter med tomme borde, men på Bacchus var det anderledes. Restauratør Stephane Libourel flyttede for nylig sit spisested fra den ene ende af Vestergade til anden - nogen vil sige den ”fine” ende lige over for rådhuset - og her var der komplet udsolgt med gæster, der behørigt måtte bære masker, når de ikke sad bænket ved et bord.

Travlheden hænger sammen med Bacchus’ onsdagstilbud, en ”menu surprise” med vin ad libitum til 510 kroner. Der medfølger appetizers og fire retter fra det franske køkken, som kokken bestemmer. Menuen er jo netop en overraskelse.

Vi havde heldigvis bestilt bord og fik en attraktiv plads tættest på køkkenet, hvor der var hektisk aktivitet og masser af kokke på arbejde. Den kvindelige tjener præsenterede konceptet og stillede snacks og de fire retter i udsigt. Stemningen var virkelig dejlig, og man mærker, at Bacchus har et stampublikum.

Annonce

Ægte vare til rabatpris

Humøret var også højt ved vores bord. Vores sidste Bacchus-oplevelse var en omgang takeaway under coronanedlukningen i april. Det var lækker mad, men det tog toppen af oplevelsen, at vi selv skulle anrette Libourels gastronomiske anstrengelser på tallerkener hjemme i køkkenet.

Nu fik vi den ægte vare til rabatpris, og den slags kommer ofte med en pris. Her er ingen servering af vin ved bordet, så når glasset er tomt, må man iklæde sig mundbind og gå i baren. I en isfyldt bowle ligger flaskerne klar til deling mellem alle gæsterne. Hver enkelt må fjerne skruelåget og skænke sig et glas, og det ligner en klar skævert i en tid, hvor vi skal undgå smittespredning. Der var ikke engang håndsprit i baren.

Jeg gruer ved tanken om, hvad Søren Brostrøm og Kåre Mølbak ville sige, hvis de lagde vejen forbi til en hyggelig aften i Odense.

Min ledsager listede en gang håndsprit frem af dametasken, og så kunne vi ubekymret tage imod første ret.

Det var en rørt tatar serveret med en lille kugle tomatsorbet, der havde fået et drys frossen, revet foie gras. Tataren blev serveret med bitter friseesalat og ribs. Min medspiser har tatar som en af sine foretrukne retter og anpriser, at Libourel serverer byens bedste tatar.

Annonce

Koncentreret velsmag

Vinen i glasset var en østrigsk sauvignon blanc, som ikke er at finde på Bacchus’ sædvanlige vinkort. Den var kendetegnet af klassisk saftig syre og noter af grønne bær.

Herefter fulgte den næste ret, en hummerbisque serveret med et flot stykke sej, der var anrettet på en hokkaidomos og lidt sprød savoykål. Anretningen kan sammenfattes som koncentreret velsmag.

Det fik vi

2 Menu surprise: 1.020 kr.

2 flasker Ramlösa: 110 kr.

I alt: 1.130 kr.

Jeg havde igen iført mig maske og hentede rødvin i baren. Det var Les Chirats Syrah-Viognier, en vin fra Côtes du Rhône lavet på druerne syrah og viognier, som navnet afslører. Vinen blev serveret let afkølet, og det passede strålende. Desværre er der en tendens til, at rødvin ofte serveres for varm.

Vinen klædte hovedretten godt. En solid servering af braiseret oksetykkam med bagt jordskok, bagt rødbede i vinaigrette samt en mos af karamelliserede pastinak og persillerod.

Bacchus og foie gras hører sammen, og der var mulighed for at tilkøbe foie gras og trøfler til hovedretten. Det sprang jeg naturligvis på, og det tilføjede en ekstra delikat mundfylde til den i forvejen kraftigt smagende simreret.

Annonce

Hov, I glemte noget

Vi kom til at tale om, at vi aldrig havde set noget til de varslede appetizers og spurgte nysgerrigt tjeneren, hvad vi var gået glip af. Hun fandt hurtigt en kollega med flere stjerner på skulderen, som undskyldte forglemmelsen og straks lovede os gratis kaffe og petit fours.

Det kunne vi så glæde os til, imens desserten blev serveret. På et leje af marengs lå en syrlig og velsmagende yoghurtis omkranset af brændt hvid chokolade, der omtrent får konsistens som en let smuldrende sprød karamel. Ved bordet blev desserten overhældt med hyldebærsuppe, der fik snakken til at gå tilbage til barndommen og erfaringerne med den suppe.

Fakta

Restaurant Bacchus

Vestergade 5, Odense C

Tlf. 23 37 00 04

www.restaurantbacchus.dk

Åbningstider (coronatid):

Frokost: Tirsdag-lørdag 11.30-15.00

Aften: Mandag-lørdag 17.30-21.45

Vi var splittede ved bordet. Min medspiser syntes, at hyldebærsuppen var det svageste element ved desserten, mens jeg fik lyst til at genbesøge hyldebærsuppen som ret.

Nu var klokken 21, og der var en time til tvungen lukketid. Stempelkaffen kom flyvende ind ledsaget af et fad med særdeles lækre petit fours. Macarons med hvid chokoladeganache og passionsfrugt, fyldte chokolader med det helt rigtige knæk og tetrøffel samt en fransk klassiker, pâte de coing, kvædebrød eller frugtflæsk, som det nogle gange kaldes på dansk.

Hvis man ser på aftenens kulinariske niveau, så levede Bacchus fuldstændigt op til sit ry om at præsentere et fremragende fransk køkken. Det er helt centralt, når vi tæller op til fem stjerner.

Tag-selv-bordet med vinflasker, der ligger på kanten af sundhedsmyndighedernes anbefalinger, ligner en fejl, for restaurationslivet bør gøre sig umage for at undgå endnu en ærgerlig nedlukning.

Fodfejlen med manglende snacks blev håndteret, for vi betalte hverken for foie gras, kaffe eller petit fours. Det viste sig i øvrigt at være kalvehaler, vi var blevet snydt for.


Hvis man ser på aftenens kulinariske niveau, så levede Bacchus fuldstændigt op til sit ry om at præsentere et fremragende fransk køkken.


Hummerbisque serveret med et flot stykke sej. Foto: Jens Bertelsen
Hovedrettens braiserede oksetykkam kan suppleres med foie gras og trøffel. Foto: Jens Bertelsen
Desserten blev ved bordet overhældt med hyldebærsuppe. Foto: Jens Bertelsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce