Annonce
Bagsiden

Anmeldelse: Årets nyheder i den smalleste spalte

Årets forside er et forslag til valgplakat for Suicidialdemokratiet, som partiet hedder i ATS-jargon.
Politikens At Tænke Sig har samlet årets nyheder set fra det énspaltede bagsideorgan.

Anmeldelse: At Tænke Sig, eller ATS blandt kernelæsere, er en af verdens ældste bagsider - og i hvert fald den smalleste.

Siden 1932 har ATS hersket over den yderste spalte på den bageste side i Politiken, og det er blevet en tradition at udsende en samling af årets bedste ATS-nyheder i en langstrakt bog.

"Året der gak - ATS 2019" er med forfatternes egne ord en "samling af fornærmelser, injurier og voksenmobning forklædt som satire".

Annonce
ATS foreslår nyt lyssignal til at regulere den voldsomme trafik på Mount Everest.

Falske nyheder

En klassisk journalistisk disciplin for ATS er de falske nyheder (det vi her på øen kalder Broken News). I år har man for eksempel lanceret nyhederne om, at baneryttere efter seks-dagesløbet i Ballerup krævede femdagesuge ligesom alle andre.

Ligesom kollegerne på Svikmøllen har ATS en guide til at oversætte sensationelle nyheder på nettet:

"Myrdet med 77 knivstik - nu er der nyt i sagen". (Det viser sig, at der er brugt en frugtkniv).

"Politiet massivt til stede ved bagerbutik". (Det nærmer sig kaffetid på politistationerne).

"90-årige Erna faldt på fortovet. Så skete dette". (Der kom nogen og hjalp hende op).

Falske debatfora

ATS har virkelig mange sjove skabeloner, som de hurtigt kan hive op af kassen og fyre nogle aktuelle vitser af i. For eksempel deres fiktive debatforum Gakkelak.dk, hvor brugerne kan finde på at sende beskeder som:

200319 kl. 21.48 Bjarne18 Tryk lige på 'CAPS LOCK'-knappen, så du ikke skriver med store bogstaver hele tiden!

200319 kl. 21.56 Folkepensionisten DET HAR JEG PRØVET. JEG TRYKKEDE ENDDA PÅ DEN TO GANGE. MEN DET HJALP IKKE.

ATS har naturligvis en netbutik med tilbud til abonnenter på Politiken. For eksempel denne æggeskærer med indbygget saltbøsse, peberkværn og fodhøvl - få hul på dit morgenæg på ingen tid og klar din personlige hygiejne imens.

Lad den ikke ligge

Samlingen egner sig fortrinligt til en stille stund, hvor man kan snuppe et par sider ad gangen og more sig over årets tåbeligheder.

Men lad den ikke ligge for længe. Det er et grundvilkår for dag-til-dag-humor, at man morer sig, fordi inspirationskilden er i frisk erindring.

Hvem vil for eksempel om få år kunne huske, at Morten Østergaard tog en svømmetur i valgkampen, eller at Mette Frederiksen til en valgudsendelse medbragte en æhh ... sådan en, der sidder og lyser forrest i en bil.

Et andet tilbud til abonnenter er denne Action Svend Brinkmann - legetøj for voksne med livsstilsråd indtalt af den kendte psykolog. Vælg selv, om Svend Brinkmann skal sige "Stå fast", "Gå glip!" eller "Klap i!".

Om bogen

"Året der gak - ATS 2019" af Ole Rasmussen og Gorm Vølver, 192 sider, 150 kroner. Politikens Forlag. Udkommer 12. november

ATS var hurtigt ude med en en udklædningsguide til forældre: Sådan fikser du fastelavnskostumet uden fætter BR. Du kan nemt udhule et hvilket som helst tøjdyr og putte dit barn ind i det ...
... og har du fået lavet nyt badeværelse for nylig, kan saniteten fra det gamle uden videre anvendes som fastelavnskostume til dit barn.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Av for den: Sjing sjang sjask

Annonce