Annonce
Nordfyn

Anlægsarbejde: Stort lyskryds på vej i Otterup - og måske to i Bogense

Krydset Assensvej/Odensevej er et af de steder, hvor mange bilister tager chancer, når trafikken er tættest, og derfor vil man efter planen opsætte lysregulering allerede i 2020. Foto: Dorthe Wolff
Et længe ventet lyskryds i Otterup vil efter planen stå færdigt i 2020, og derudover er et - måske to - lyskryds i støbeskeen i Bogense.
Annonce

Nordfyn: Teknik- og Miljøudvalget har afgjort, hvordan kommunens større anlægsprojekter prioriteres i 2020. Allerede tidligere i år besluttede man at prioritere en ombygning af krydset Søndergade/Bryggerivej i Otterup. Det betyder, at otterupperne kan se frem til at få et længe næret ønske om lysregulering i det trafiktunge kryds opfyldt.

Et anlægsarbejde, der forventes at stå færdigt i 2020, og som vil koste i omegnen af 4,7 millioner kroner. Også to steder i Bogense er der planer om lysregulering. Henholdsvis T-krydset ved Assensvej/Odensevej syd for Bogense, hvor man forventer, at det første spadestik tages i 2020, og dernæst krydset ved Huggetvej/Odensevej, hvor Peter Marcussen Automobiler ligger. Et kryds, der dog afhænger af det første.

- Man har besluttet, at man lige venter og ser, hvad det nye kryds ved Assensvej/Odensevej kommer til at have af betydning længere henne ved Huggetvej. Man trækker den altså for at se, om det første lyskryds uden for byen kommer til at smitte af på hastigheden længere inde i byen. På den måde skal krydset ved Huggetvej lige verificeres i udvalget igen. Sådan forklarer Henrik Boesen, der er direktør for teknik, erhverv og kultur.

Så langt, så godt. Teknik- og Miljøudvalget har derudover oprettet en prioriteringsliste med tre større anlægsprojekter i kommunen.

- Det er nogle projekter, som ikke har fundet vej ind i budgettet endnu, men hvor man politisk skal tage stilling til, om man vil bringe dem ind i budgetforhandlingerne for 2021.

Annonce

Sikkerhed og tryghed

Projekterne opstår på baggrund af trafiksikkerhed.

- Det vil sige, at ud fra trafiktællinger, data, udpeger man nogle indsatsområder, hvor vi skal have kigget på trafiksikkerheden. Det handler også om fremkommelighed, altså hvor det er vanskeligt at komme ud fra sideveje og ind på hovedvejene, forklarer Henrik Boesen.

Endelig kan projekterne også opstå på baggrund af borgerhenvendelser.

- Får vi mange henvendelser fra borgere, der er utrygge et bestemt sted, så kigger vi også på det. Men der skal selvfølgelig være noget substans i det, og det er derfor, at vi sammenholder det med data fra trafikmålinger.

Derfor opfordrer direktøren for teknik, erhverv og kultur til, at man retter henvendelse, hvis man oplever særligt utrygge steder i trafikken.

Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Helten fra "Miraklet i Madrid" er stadig en cirkushest - efter at have været rundt i både Hannover, Kaiserslautern og senest Aarup

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Kerteminde For abonnenter

Lokal håndværker vil bygge 32 huse i Langeskov - venter blot på lokalplanen: - Jeg oplever, at jeg kommer bagerst i køen

Annonce