Annonce
Odense

Anklaget for at voldtage kæreste: Retssag blev udsat under corona - nu er 30-årig frifundet

Retten i Odense frifandt mandag en 30-årig mand fra Odense. Han var anklaget for at have voldtaget sin daværende kæreste i december 2019. Foto: Katrine Becher Damkjær
En voldtægtssag, der som en af de første retssager i Odense blev udskudt på grund af corona-epidemien, endte mandag med en frifindelse af den tiltalte mand.
Annonce

En 30-årig mand og hans ekskæreste har måttet vente fire måneder ekstra på at få en sag om voldtægt for Retten i Odense.

Sagen skulle have været for i marts, men blev som en af de første sager udskudt på ubestemt tid, efter domstolene indførte et nødberedskab som følge af risikoen for corona-smitte.

Mandag kunne den 30-årige gå fra domhuset som en fri mand, efter retten frifandt ham for anklagerne om voldtægt af den dengang 27-årige kvinde på en adresse i Odense.

Ifølge kvinden havde den nu 30-årige mand en aften i december 2019 truet sig til at have samleje med hende ved at sige, at han ville brække hendes kæbe, hvis hun fortsatte med at gøre modstand. Og derefter voldtaget hende, selv om hun begyndte at græde.

Men retten vurderede, at der ikke var tilstrækkelige beviser for voldtægt i sagen, hvor det i høj grad var påstand mod påstand. Det fortæller senioranklager Jacob Thaarup.

- Retten mente ikke, at de øvrige oplysninger i sagen understøttede pigens forklaring i en sådan grad, at man ville dømme ham, siger anklageren.

Fra politiets side var der lagt op til, at den 30-årige skulle have været straffet med både fængselsstraf og udvisning fra Danmark.


Retten mente ikke, at de øvrige oplysninger i sagen understøttede pigens forklaring i en sådan grad, at man ville dømme ham.

Senioranklager Jacob Thaarup


Anklagemyndigheden har nu 14 dage til at beslutte, om man vil anke for at få landsretten til at vurdere sagen.

Annonce

Nødberedskab endt på ministerens bord

Beslutningen om stort set at lukke domstolene ned under corona-epidemien og indføre nødberedskab har været stærkt omdiskuteret.

Dommerforeningens formand Mikael Sjöberg har kritiseret, at det lod til at være regeringen, der tog beslutningen. Det kan være på kant med grundlovens princip om magtens tredeling, har flere eksperter vurderet over for Information.

De Radikales retsordfører Kristian Hegaard har bedt justitsminister Nick Hækkerup (S) gennemgå forløbet, der førte til nødberedskabet i de grundlovssikrede uafhængige domstole.

- Regeringen skal holde nallerne væk fra domstolene, og derfor har jeg nu bedt om en redegørelse, sagde han til Information i starten af juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Forslået og med begge arme i gips: Bente stødte sammen med flugtcyklist - nu er cyklen også forsvundet

Middelfart For abonnenter

Ikke for at tjene penge: Lokale erhvervsfolk investerer i marina-restaurant for at skabe liv i byen

Annonce