Annonce
Udland

Anklager: Prins Andrew samarbejder ikke i Epstein-sag

Chris Radburn/Reuters
FBI vil tale med prins Andrew om afdøde Jeffrey Epstein, men har endnu ikke hørt noget fra den britiske prins.

Den britiske prins Andrew har tilbudt "nul samarbejde" i forbindelse med efterforskningen af den afdøde finansmand Jeffrey Epstein.

Det siger anklager Geoffrey Berman fra New York mandag.

Berman står i spidsen for efterforskningen af afdøde Epsteins mulige bekendtskaber. Epstein hængte sig selv i fængslet i august, da han afventede en omfattende retssag om menneskehandel og overgreb på mindreårige.

59-årige Prins Andrew er dronning Elizabeths søn nummer to og nummer otte i den britiske tronfølge.

En kvinde hævder, at hun som 17-årig blev tvunget af Epstein til at have samleje med prins Andrew.

Prinsen selv har afvist al kendskab til kvinden.

Han har samtidig tilbudt at hjælpe til med efterforskningen af Epstein. Men det har ikke været anklagernes opfattelse indtil videre.

- Normalt kommenterer vi ikke på, om en person samarbejder eller ikke samarbejder med vores efterforskning.

- Men i prins Andrews tilfælde har han offentligt - endda i en pressemeddelelse - tilbudt at samarbejde i efterforskningen af Epsteins forbrydelser og bekendtskaber, siger Geoffrey Berman.

New York-anklageren fortsætter:

- I den forbindelse er det rimeligt for folk at få at vide, om prins Andrew har fulgt op på den offentlige udmelding.

- New Yorks sydlige distrikt og (det amerikanske forbundspoliti, red.) FBI har kontaktet prins Andrews advokater for at tale med ham. Men indtil videre har prins Andrew tilbudt nul samarbejde.

Prins Andrew bad i november sidste år om at blive fritaget fra sine officielle forpligtelser som følge af Epstein-sagen.

/ritzau/dpa

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Brandvæsenet måtte rykke ud: Brand i lade

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Kerteminde For abonnenter

Gense hele borgermødet: Er byggeriet på Nordre Havnekaj en rigmands-ghetto eller en gave til byen?

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce