Annonce
Fyn

Anklager om skunksag: Vigtigt vidne skal afhøres først

Retten i Odense har sammen med landsretten besluttet, at den 37-årige Bjørn Clausen skal sidde varetægtsfængslet. Det har han gjort i nu otte måneder, og det møder skarp kritik fra mandens forsvarer og fra hans hustru. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
37-årig har i otte måneder siddet varetægtsfængslet i en sag, han ifølge sin forsvarer kun har en perifær andel i. Specialanklager Klaus Lauridsen forklarer, hvorfor han har siddet så længe.

Den 37-årige Bjørn Clausen sidder fortsat varetægtsfængslet og har gjort det i nu otte måneder. Forsvareren siger, han måske står til et års fængsel, så hvorfor er han stadig varetægtsfængslet?

- Det har noget, retten har truffet bestemmelse om, og det har endda også været forelagt landsretten. Derfor er der ikke noget problem i, at han stadig sidder varetægtsfængslet. I øvrigt er sagen berammet igen den 17. juni.

Er det i orden at sidde varetægtsfængslet i så lang tid for den rolle, den tiltalte har haft?

- Man skal altid forholde sig til, om der er proportionalitet og rimelighed i forhold til den straf, man kan forvente at få, og den tid, frihedberøvelsen har haft. Det mener jeg bestemt, der er i denne sag. Ellers havde jeg selv taget initiativ til løsladelse. Jeg kan konstatere, at både byretten og landsretten er enige i, at han fortsat skal sidde varetægtsfængslet.

Hvorfor sidder han varetægtsfængslet?

- Fordi han er fængslet på det, der hedder kollisionsfare, dvs. muligheden for at påvirke sagens efterforskning, og fordi der mangler at blive afhørt vidner under retssagen. Der mangler to vidner at blive afhørt.

Hvad vil dit krav om straf være for Bjørn Clausen?

- Det vil jeg lade retten vide og ikke procedere på i pressen.

Ifølge forsvareren har du tidligere sagt, at han stod til ét års fængsel?

- Hvad forsvareren siger må stå for hans egen regning.

Hvis det viser sig, at manden har siddet varetægtsfængslet i for lang tid. Hvad sker der så?

- Det er et hypotetisk spørgsmål, så det vil jeg ikke svare på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce