Annonce
Odense

Anklager om ældre kvinde: Hun gamblede med sin mands liv

Tirsdag får et ægtepar fra Sydals at vide, om kvinden er skyld i drabsforsøg på manden. Foto. Claus Thorsted
Vi har hørt nok til, at vi kan dømme i denne her sag. Sådan sagde specialanklager i sin procedure i en sag, hvor en ældre kvinde fra Sydals er tiltalt for forsøg på at slå sin mand ihjel.
Annonce

Sønderborg: - Der er ingen anden reel forklaring, end at det er tiltalte, der har givet ham (74-årig mand, red.) den medicin.

Specialanklager Rikke Brændgaard indledte sin procedure torsdag ved Retten i Sønderborg med at slå fast, at en 65-årig kvinde fra Sydals godt kan have forsøgt at slå sin mand ihjel, selv om der ikke er kommet et klart motiv frem under retssagen. Sådan er det i mange retssager i Danmark.

- Det at et motiv ikke er kommet frem, betyder ikke, at jeg ikke har bevist en strafbar handling. Vi har hørt nok til, at vi kan dømme i den her sag, sagde anklageren før nævningetinget skulle votere om skyldsspørgsmålet.

Nemlig: Er den ældre kvinde skyldig i drabsforsøg på sin mand på flere sygehuse i Danmark? Er det hende, der flere gange har givet sin mand det muskelafslappende stof baclofen, som hun selv er ordineret, med det resultat, at han er røget i dyb koma og har været i livsfare. Er det sket i forbindelse med hustruens mange besøg, hvor hun ofte havde desserter med til sin mand? Ville hustruen slå sin mand ihjel - eller måtte hun indse, at det ville være overvejende sandsynligt, at han kunne dø af det?

- Hun har set ham gå i koma flere gange, og som han var ved at dø af. Det er jo et livsfarligt spil, og ingen kunne vide, hvor det ville ende. Han kunne ligeså godt være død af det. Det må hun have indset var sandsynligt. Det er total gambling med hans helbred og liv, sagde Rikke Brændgaard. Hun bad nævninger og dommere se bort fra både den ældre kvinde, hendes mands og kvindens personlige hjælpers forklaring som utroværdige. Anklageren nævnte, at manden har været bevidstløs og svag i store dele af forløbet uden stor erindring. Hun slog fast, at kvinden som tiltalt ikke skal tale sandt - og den personlige hjælper havde både økonomiske interesser og var personlig tæt med den tiltalte kvinde.

Hun har set ham gå i koma flere gange, og som han var ved at dø af. Det er jo et livsfarligt spil, og ingen kunne vide, hvor det ville ende. Han kunne ligeså godt være død af det.

Rikke Brændgaard, specialanklager

Annonce

Tog hun sin medicin?

Anklageren talte om tiltalte som en kvinde, der har fortiet, at hun ikke led af Parkinsons sygdom - det har hverken hendes læge, familie eller pårørende vidst noget om. Hun har en lang sygehistorie, også med mistanker om en række sygdomme, som det er slået fast, hun slet ikke lider af.

Anklageren pointerede også, at den 65-årige kvinde i mange år har fået ordineret baclofen mod rystelser, muskelspændinger og andet - men at det er tvivlsomt, hvor meget af medicinen, hun reelt har haft behov for og taget. Da Syd- & Sønderjyllands Politi ransagede hendes hjem på Sydals viste det sig, at der lå store mængder af ubrugt medicin - sågar hele glas, der var uåbnet.

- Hun har haft en masse medicin i overskud. Der er noget helt galt her. Noget der ikke stemmer, sagde Rikke Brændgaard. Hun sagde også, at der var tale om en kvinde, der trods personlig hjælper godt kunne tage både fly og færge på rejser til København og Rigshospitalet. Helt alene og uden hjælp rejste hun og boede på hotel.

- Dette billede af en meget syg kvinde, der ikke kan klare sig uden hjælp, er fuldstændig krakeleret, sagde anklageren.

Annonce

Det må I afvise

Den 74-årige mand har som vidne forklaret, at han måske gik i koma på grund af fejlmedicinering. For meget morfin eller en såkaldt cocktailforgiftning, hvor flere slags medicin har slået ham ud. Retslægerådet har dog slået fast, at den ældre herre ikke gik i koma på grund af det medicin, han har fået på sygehusene. Blodprøver fra 16. november 2018, da den ældre mand sidste gang gik i koma - og flere andre blodprøver fra OUH - viser, at han blev forgiftet med baclofen. Intet andet. Anklageren afviste, at manden fejlagtigt har fået baclofen af sundhedspersonalet.

- Så skal det være sket tre gange på to forskellige sygehuse med den samme type medicin. Den sandsynlighed er lig nul. Det må I afvise med det samme. Det er fuldstændig utænkeligt, at det skulle være sket, sagde Rikke Brændgaard henvendt ikke mindst til de seks nævninger.

Retten afsiger skyldkendelse på tirsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Sydfyn For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce