Annonce
Indland

Anklager kræver 14 års fængsel til fotograferende drabsmand

Alastair Pike/Ritzau Scanpix
Det er ifølge anklager en skærpende omstændighed, at børn befandt sig i lejlighed, mens deres mor blev dræbt.

En kvinde blev sidste år slået ihjel med 33 knivstik i en lejlighed i det vestlige Aarhus. Det skete, mens kvindens tre børn befandt sig i lejligheden.

Det er ifølge senioranklager Birgitte Ernst en af flere skærpende omstændigheder i en makaber drabssag ved Retten i Aarhus onsdag.

På den baggrund går hun efter en straf, der ligger over de 12 år, som drab normalt udløser:

- Der er tale om mindreårige børn, der med al sandsynlighed har set noget af det, der er sket. Det er ualmindeligt skærpende og taler for at udmåle en straf, der ligger mærkbart over de 12 år, siger Birgitte Ernst.

Hun kræver manden idømt 14 års ubetinget fængsel og efterfølgende udvisning.

Den sorthårede mand med sorte skægstubbe lytter til anklagerens ord via en tolk. Han er tyrkisk statsborger.

Fra 2015 til 2018 boede han sammen med den nu afdøde kvinde. I den periode fik de tre børn sammen.

Men parforholdet slog gnister, har flere vidner berettet.

Der var flere gange højlydte skænderier, og møbler som fløj gennem lejligheden, har de fortalt.

9. september sidste år kulminerede det tilsyneladende.

Kvinden var på det tidspunkt flyttet ud af lejligheden og boede sammen med en ny kæreste.

Da hun – på mandens opfordring – indfandt sig i lejligheden den skæbnesvangre søndag i september, blev hun angrebet af manden.

Han har forklaret, at han stak hende med en køkkenkniv fem til seks gange.

Den tiltalte hævder, at kvinden var psykisk ude af balance og flere gange tidligere havde været voldelig over for ham.

Så da han greb køkkenkniven, skete det ifølge mandens forklaring i selvforsvar.

Den tiltalte erkender samtidig, at han tog billeder af den døende kvinde og sendte dem til to personer.

I en ledsagende besked skrev han blandt andet: "Har slået horeungen ihjel - endeligt".

Manden erkender at have delt billederne med to personer. Men det gjorde han for at vise, hvad der var sket og for at skaffe hjælp, har han forklaret.

Ordvalget husker han ikke.

Anklageren mener, at brugen af ordet "horeunge" afslører, at jalousi var en del af motivet:

- Han (den tiltalte, red.) var vred over, at hun ville skilles. Og han var i særdeleshed vred over, at hun havde fundet en ny kæreste, siger Birgitte Ernst.

Ud over fængsel kræver hun manden udvist med indrejseforbud for bestandigt.

Det afviser forsvareren, Haci Önal, med henvisning til de tre børn, der alle er danske statsborgere.

En udvisning af manden vil ifølge forsvareren ikke være i børnenes tarv og i strid med de internationale konventioner, Danmark har tiltrådt.

Der falder dom i sagen på mandag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Fyn For abonnenter

26,5 milliarder fordelt til sundhed, forurening og trafik: Sådan påvirker regionens budget dig

Annonce