Annonce
Sport

Anklager kalder episode i ishockeykamp et overfald

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Retten i Hjørring skal afgøre, om 23-årig spiller fra Frederikshavn skal straffes for vold.
Annonce

I en sag om vold i en ishockeykamp kræver anklageren fredag i Retten i Hjørring en dom på fængsel i 30 til 40 dage.

Senioranklager Torben Kauffmann Sørensen mener, at Kristian Jensen fra Frederikshavn White Hawks klart har overtrådt grænserne.

- Det er et decideret overfald, som sker efter at en person er smidt ned på isen og derefter får hamret en knytnæve i hovedet, siger han til domsmandsretten.

Offeret var Lucas Bjerre Rasmussen fra Odense Bulldogs. Han døjer fortsat med følgerne af den hjernerystelse, han pådrog sig.

I forvejen er Kristian Jensen allerede blevet straffet efter sportens egne regler. Han fik karantæne frem til 1. december, svarende til 17 kampe.

General manager i Danmarks Ishockey Union Kim Pedersen har fortalt retten, at han i sine 18 år i unionen ikke tidligere har hørt om en lignende hård disciplinær straf.

Han har også sagt, at unionen ikke så noget behov for at blande politi og retsvæsen ind i episoden.

Senioranklageren siger, at der sker ting og sager i sportens verden, som ikke tillades på gågader eller andre steder ude i samfundet.

- Men hvis der sker en voldsudøvelse, der ikke har en rimelig forbindelse med selve spillet, er vi ude over grænsen.

- Hvis dette er en del af ishockey, tror jeg, at mange mødre vil holde deres drenge tilbage fra sporten, hvis det er sådan, at de risikerer at blive væltet om og få kraftige knytnæveslag i hovedet, siger Torben Kauffmann Sørensen.

Derimod kræver Kristian Jensens forsvarer frifindelse. Og det resultat er der flere gode grunde til, lyder det i advokat Jens Christian Christensens indlæg i retten.

- Alt i denne sag taler for, at sagen allerede er blevet afgjort, siger han og henviser til den skrappe karantæne, som Danmarks Ishockey Union nåede frem til. Dermed vil en dom fredag være dobbeltstraf, hævder han.

Kristian Jensen havde simpelthen ikke det fornødne fortsæt til at begå strafbar vold, da han i kampens hede reagerede på, at Lucas Bjerre Rasmussen forinden havde givet ham et kraftigt skub i ryggen, lyder det.

Perspektivet er i øvrigt skræmmende, mener Jens Christian Christensen og henviser til, at det var to private og udenforstående, som anmeldte episoden til politiet efter at have set et klip på tv.

- Anmelderne har alene set et voldsomt slag, men har ikke set optakten, siger advokaten.

- Det bliver meget farligt for sportens verden, hvis personer rundt om i de små hjem sidder og drikker kaffe og melder det til politiet, hvis de ser noget voldsomt på tv, siger han.

Det er hans pointe, at hverken Odens Bulldogs eller Lucas Rasmussen selv gik til politiet.

I øvrigt er det alment kendt, at der bliver gået til stålet i ishockey.

- Hvis man ikke kan tåle det, skal man til at spille skak i stedet, siger Jens Christian Christensen.

Retten træffer afgørelse fredag eftermiddag.

/ritzau/


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Annonce