Annonce
Sport

Anklager kalder episode i ishockeykamp et overfald

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Retten i Hjørring skal afgøre, om 23-årig spiller fra Frederikshavn skal straffes for vold.

I en sag om vold i en ishockeykamp kræver anklageren fredag i Retten i Hjørring en dom på fængsel i 30 til 40 dage.

Senioranklager Torben Kauffmann Sørensen mener, at Kristian Jensen fra Frederikshavn White Hawks klart har overtrådt grænserne.

- Det er et decideret overfald, som sker efter at en person er smidt ned på isen og derefter får hamret en knytnæve i hovedet, siger han til domsmandsretten.

Offeret var Lucas Bjerre Rasmussen fra Odense Bulldogs. Han døjer fortsat med følgerne af den hjernerystelse, han pådrog sig.

I forvejen er Kristian Jensen allerede blevet straffet efter sportens egne regler. Han fik karantæne frem til 1. december, svarende til 17 kampe.

General manager i Danmarks Ishockey Union Kim Pedersen har fortalt retten, at han i sine 18 år i unionen ikke tidligere har hørt om en lignende hård disciplinær straf.

Han har også sagt, at unionen ikke så noget behov for at blande politi og retsvæsen ind i episoden.

Senioranklageren siger, at der sker ting og sager i sportens verden, som ikke tillades på gågader eller andre steder ude i samfundet.

- Men hvis der sker en voldsudøvelse, der ikke har en rimelig forbindelse med selve spillet, er vi ude over grænsen.

- Hvis dette er en del af ishockey, tror jeg, at mange mødre vil holde deres drenge tilbage fra sporten, hvis det er sådan, at de risikerer at blive væltet om og få kraftige knytnæveslag i hovedet, siger Torben Kauffmann Sørensen.

Derimod kræver Kristian Jensens forsvarer frifindelse. Og det resultat er der flere gode grunde til, lyder det i advokat Jens Christian Christensens indlæg i retten.

- Alt i denne sag taler for, at sagen allerede er blevet afgjort, siger han og henviser til den skrappe karantæne, som Danmarks Ishockey Union nåede frem til. Dermed vil en dom fredag være dobbeltstraf, hævder han.

Kristian Jensen havde simpelthen ikke det fornødne fortsæt til at begå strafbar vold, da han i kampens hede reagerede på, at Lucas Bjerre Rasmussen forinden havde givet ham et kraftigt skub i ryggen, lyder det.

Perspektivet er i øvrigt skræmmende, mener Jens Christian Christensen og henviser til, at det var to private og udenforstående, som anmeldte episoden til politiet efter at have set et klip på tv.

- Anmelderne har alene set et voldsomt slag, men har ikke set optakten, siger advokaten.

- Det bliver meget farligt for sportens verden, hvis personer rundt om i de små hjem sidder og drikker kaffe og melder det til politiet, hvis de ser noget voldsomt på tv, siger han.

Det er hans pointe, at hverken Odens Bulldogs eller Lucas Rasmussen selv gik til politiet.

I øvrigt er det alment kendt, at der bliver gået til stålet i ishockey.

- Hvis man ikke kan tåle det, skal man til at spille skak i stedet, siger Jens Christian Christensen.

Retten træffer afgørelse fredag eftermiddag.

/ritzau/


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce