Annonce
Odense

Anklage: Citychef laver skønmaleri af Odense

Peter Bøgholm, direktør for Odense City

Handlende skælder ud på Peter Bøgholm for at snakke centrum meget mere op, end virkeligheden er.

Peter Bøgholm fra Odense Cityforening anklages nu for at forsøge at male et misvisende skønmaleri af, hvordan den igangværende byomdannelse i Odense centrum påvirker butikkerne.

Anklagen, som fremføres af Torben Andersen, indehaver af Politikens Kiosk på Skt. Knuds Kirkestræde, er baseret på tilbagemeldinger i en uvidenskabelig spørgeskemaundersøgelse med deltagelse af 37 butikker i city-området.

- Det er fint nok, at Peter Bøgholm helt åbenlyst har en strategi om at forsøge at tale midtbyen op. Det synes jeg også, man skal.

- Men man må også forholde sig til virkeligheden. Og den er, at rigtig mange butikker har mistet en masse kunder, siden lukningen af Thomas B. Thriges Gade, siger Torben Andersen, der udtaler sig ansporet af Peter Bøgholms udtalelse på fyens.dk og i Fyens Stiftstidende torsdag om, at der ikke har været kundenedgang efter TBT-lukningen.

Spørgeskemaundersøgelsen er enkel med kun et spørgsmål:

"Mærker din butik forandringer i kundestrømmen efter lukningen af TBT?"

Svarmulighederne er "til det bedre" eller "til det værre", og 29 ud af de 37 butikker svarer "til det værre". To butikker svarer "til det bedre".

Torben Andersen erkender, der er en række metodiske svagheder, f.eks. at der ikke er mulighed for at svare "uændret", hvilket seks butikker dog alligevel har gjort. Desuden dækker undersøgelsen kun en mindre del af bymidten.

Alligevel, mener han, er tendensen så tydelig, at den viser, at byomdannelsen har en pris for butikkerne.

- Derfor holder det ikke, hvad Peter Bøgholm siger, lyder det fra Torben Andersen.

Peter Bøgholm afviser, at han følger en bevidst strategi om at udtale sig positivt for enhver pris.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Hesselet kan løbe med fornem kokkepris

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce