Annonce
Indland

Ankesag om overgreb mod lærling i gang: Håndværkere nægter sig skyldige

Onsdag afsiges der dom i ankesagen om overgreb mod en lærling fra et håndværkerfirma i Kolding. Arkivfoto: Jonas Brønd Nielsen
Mandag kom sagen om overgrebene mod en lærling fra et håndværkerfirma i Kolding for landsretten. Tre mænd er tiltalt, blandt andet for at presse et kosteskaft mod lærlingens endetarm.

Kolding: En meget omtalt sag om overgreb mod en håndværker-lærling, begyndte mandag i Vestre Landsret.

I byretten i Kolding blev fire mænd blev dømt for overgreb mod en dengang 17-årige lærling. Overgrebene har ifølge anklagen fundet sted på byggepladser i både Kolding, Horsens og Odense. Tre af mændene ankede dommen, hvorimod den fjerde modtog den og nu har udstået sin straf.

De tre mænd, der er tiltalt, er en i dag 31-årige mester, en 26-årig svend og en 33-årig håndværker af udenlandsk statsborger. Tiltalerne mod de tre mænd er de samme som i byretten, nemlig grov vold.

Alle tre nægter sig skyldige.

Den 31-årige og den 26-årige har ifølge anklagerne overfaldet lærlingen ved fire lejligheder. Ifølge anklagerne har de blandt andet lagt ham ned og stukket et kosteskaft mod endetarmen. Derudover er de tiltalt for et forhold, hvor lærlingen ifølge anklagerne skulle have fået stukket en tømrerblyant mod endetarmen. De er desuden tiltalt for at have et andet seksuelt forhold end samleje med lærlingen ved stikke en tømrerblyant op i lærlingens endetarm.

Annonce

Det er altså ikke så slemt, som det ser ud. Det blev vi hurtigt enige om. Det kilder jo lige så meget, som det gør ondt.

26-årig håndværkersvend

Dommen i byretten

Under første dag i ankesagen fastslog blandt andet den 26-årige svend, at episoderne ikke var så slemme, som byretten gjorde dem til:

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er gået os meget på, det der skete i byretten. Så vi testede det, man ser på videoen inde i en container ved firmaet. Det med kosteskaftet. Og det er altså ikke så slemt, som det ser ud. Det blev vi hurtigt enige om. Det kilder jo lige så meget, som det gør ondt.

Den 31-årige og den 26-årige blev ved byretten idømt otte måneders ubetinget fængsel for overgrebene. De to andre mænd, der i dag er henholdsvis 33 og 37 år, blev kun dømt for et enkelt af de i alt fem forhold. De er begge udenlandske statsborgere. Den 33-årige blev idømt tre måneders fængsel og en betinget udvisning med en prøvetid på to år. Den 37-årige blev idømt 40 dages fængsel og en betinget udvisning med en prøvetid på to år.

Den 33-årige udenlandske statsborger er kun tiltalt for et enkelt af overgrebene, hvor han skulle have have bundet lærlingen med et reb. Bliver han dømt, risikerer han at blive udvist.

Der afsiges dom på onsdag.

Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce