Annonce
Fyn

Ankerstjernes eget lille personlige dreamteam: Magnus & Aksel videre i X Factor

Duoen Magnus & Aksel leverede et af firsernes største hits, nemlig "Kom tilbage nu" fra 1986, og efter den sædvanlige nervepirrende afstemning går drengene videre i X Factor. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2020
Duoen Magnus & Aksel med fynske Aksel Lillesø Skjoldaa Kempf skulle fredag aften i dens optræden i X Factor for første gang synge på dansk med Danseorkesterets 80'er-ørehænger "Kom tilbage nu". I nervepirrende sekunder ventede de på afgørelsen - og er videre i X Factor.
Annonce

Det var knald eller fald fredag aften i X Factor på TV 2 for duoen Magnus & Aksel med den fynske 19-årige Aksel Lillesø Skjoldaa Kempf, om den skulle gå videre eller om eventyret på scenen var slut.

Det var der spænding om lige til det sidste efter at de tidligere fredag aften havde præsenteret en af 80'ernes største ørehængere, nemlig Danseorkesterets "Kom tilbage nu". Det var første gang, duoen skulle synge på dansk i X Factor, for sidste fredag ved det første live show sang de på engelsk.

Og firser-musikken var det, der var på scenen, og dommer Thomas Blachmann fik allerede fra starten lov til at sætte etikette på årtiet musikalsk med kold krig, aids, Palme-mordet og punken. Et årti, han kaldte for dystert og kreativ på samme tid, og med et fundament for en masse god musik.

Annonce

Ankerstjernes dreamteam

Og med de ord var artisterne klar til at gå på scenen, og det samme gjaldt duoen Magnus & Aksel med en peptalk fra dommer, rapper, sangskriver og producer Ankerstjerne.

- Jeg er kommet til at tænke over, hvilket kæmpe stort privilegium, det her job er, og den tjans, vi tre dommere har. Det er i virkeligheden et drømmeværksted, hvor vi får lov til at se drømme blive til virkelighed. Første gang, jeg stødte på disse to drenge, troede vi bare i anførelsestegn, at de skulle være svigermors drøm. Men det har vist sig, at de rummer sindsygt meget mere end det. De kan være alt muligt for alle mulige. Her kommer mit personlige lille dreamteam, lød det fra ham.

Og efter drengenes performance på scenen var Ankerstjerne, som har arbejdet og øvet med dem i timevis, helt rørstrømsk.

- Magnus, du kom til at skride en takt, men den fik Aksel reddet fuldstændig frygtløst. Det er bare endnu et eksempel på, hvordan I bare har hinanden. Vi bruger rigtig meget tid sammen, og sådan noget går lige i hjertet på mig, sagde Ankerstjerne.

Annonce

Afgørelsens minutter

Meddommer Thomas Blachmann havde på sin helt egen måde også ros til dem.

- Det er det mest overspillede nummer i dansk musikhistorie, men det var cool. I er igen et umage par, som skal udvikle på tingene. Baronen og gårdsangeren. Det er klædeligt, at I kan finde et udtryk, sagde Thomas Blachmann, som bad Magnus skrue lidt ned for svælget.

Så var der afgørelsens minutter, hvor de hundredtusindvis af seere havde haft mulighed for at stemme på deres favorit via sms. I nervepirrende minutter stod deltagerne på scenen og afventede afgørelsen.

Som de næstsidste til at gå videre kunne Magnus & Aksel ånde lettet op, juble og slutte sig til de øvrige solister, som fredag i næste uge igen står på den store X Factor scene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Odense

Butikstyvene havde travlt i centrum

Annonce