Annonce
Odense

Anker Boye om Per Berga: - En vagthund og et ordentligt menneske

En situation, som Per Berga nåede at opleve nogle gange: Som byrådsmedlemmet med størst anciennitet skulle han på det konstituerende byrådsmøde efter et kommunalvalg give Anker Boye borgmesterkæden på. Billedet er fra december 2009. Foto: Kim Rune
Tidligere borgmester Anker Boye var ikke altid enig med afdøde Per Berga Rasmussen. Men til sidst fandt de to en fælles fortrolighed.

Da Anker Boye blev borgmester i 1994, havde Per Berga Rasmussen allerede været i odenseansk byrådspolitik i 20 år. I begyndelsen var forholdet mellem de to nok ikke decideret hjerteligt. Men de kom hinanden nærmere med tiden og nåede en personlig fortrolighed.

- Per var et ordentligt menneske med et varmt hjerte. Han var langt ude på venstrefløjen, men han rundedes med årene, og det var en triumf både for ham og for de mange mennesker, som stemte på ham, at han nåede at blive rådmand. Det afrundede en flot karriere, siger Anker Boye, der ligesom afdøde Per Berga forlod byrådet ved udgangen af 2017.

- Han var og yndede også at se sig selv som venstrefløjens vagthund, der bed os andre i haserne. Han så det som sin opgave at holde de borgerlige banditter i ørerne, og han kæmpede utrætteligt for dem med stort behov, lyder det videre fra Anker Boye.

Fortrolighed i Eventyrhaven

Per Bergas rolle som vagthunden, der holdt øje med magten og systemet, kunne naturligvis godt være et irritationsmoment for Anker Boye, som i mange år repræsenterede netop toppen af den politiske magt i Odense. Men med tiden kom Boye og Berga hinanden nærmere - også menneskeligt.

- Han var en god og troværdig samarbejdspartner, siger Anker Boye om Per Berga.

- Til sidst havde Per det svært. I den fase har vi siddet på bænke i Eventyrhaven og talt om livet og de mere personlige ting. Vi opnåede en stor fortrolighed, siger Anker Boye.

- Og så vil jeg sige, at mine tanker i høj grad går til Pers kone, Jette. De havde et flot partnerskab ud over det sædvanlige. Hun var der altid, lige bag ved ham, som en tro støtte i en grad, som man sjældent ser, lyder det fra Anker Boye.

Annonce
Sport For abonnenter

Landsholdets mangeårige massør har haft pacemaker i 27 år: Han tænker ikke på den, men tænker meget på Christian Eriksen

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Se videoen: Da kampuret slog 10 sendte barndomsbyen klapsalver af sted til Eriksen

Sport

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Annonce