Annonce
Odense

Anker Boye: Loven skal overholdes

Borgmester Anker Boye afventer redegørelse om børnesager, men understreger, at loven skal overholdes

Han vil ikke lade sig interviewe om sagen.

Men i en mail fra rådhusets kontor for Strategi og Kommunikation lader borgmester Anker Boye (S) nu forstå, at Odense Kommune selvfølgelig ikke må overtræde nogen love.

Og altså heller ikke Børn- og Ungeforvaltningen, der de seneste dage har været mål for massiv kritik, efter de på grund af manglende millioner stoppede hjælpen til op mod 180 udsatte børn og familier vel vidende, at de lovpligtige partshøringer og børnesamtaler ikke kunne nås.

- Selvfølgelig skal alle kommunens forvaltninger overholde loven. Det kan der ikke herske nogen tvivl om. Nu bliver der igangsat en ekstern redegørelse, som vi må afvente resultatet af, lyder det fra borgmesteren.

Det er børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R), der torsdag bad om at få lavet en sådan redegørelse, og som samtidig rullede sagerne tilbage, så børnene igen får den kommunale hjælp.

Men tilbage står manglen på millioner. Og også spørgsmålet om, hvorfor politikerne ikke reagerede, da det af et dagsordensbilag fremgik, at loven ikke kunne overholdes.

Redegørelsen skal ligge klar, så den kan indgå i kommunens svar til ombudsmanden senest 14. september.

Det er Dansk Socialrådgiverforening, der har bedt ombudsmanden gå ind i sagen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce