Annonce
Odense

Anker Boye: Kritik stopper ikke letbanen

Anker Boye er stadig varm fortaler for letbanen.

Odenses letbane-planer er en dårlig investering, vurderer produktivitetskommissionen. Det overrasker ikke borgmester Anker Boye (S), der dog fastholder, at letbanen er en attraktiv løsning.

Det kommer ikke bag på borgmester Anker Boye (S), at Produktivitetskommissionen i dag kalder planerne om letbanen i Odense u-rentable.

Kritikken fra kommissionen går på, at letbanen er for dyr at anlægge i forhold til, hvor meget tid passagerer kan spare.

- Vi kender jo godt det teoretiske grundlag. Vi har overvejet alle variationer af, hvordan vi kan forbedre byens kollektive trafik - og vi er nået frem til, at det er den klart mest attraktive løsning, siger Anker Boye.

- Så kan det godt være, at de står der med deres teoretiske modeller, men vi har truffet en politisk beslutning, om at vi gerne vil forbedre bymiljøet i Odense. Og det er letbanen en del af, fortsætter han.

Det er nemlig den løsning, der rammer flest mulige borgere - og den løsning, der effektivt kan fragte det store antal odenseanere rundt i byen, der forventes at få brug for den kollektive transport i fremtiden, vurderer han.

- Lige nu - i spidsbelastningstimerne - kører der 90 busser i timen fra banegårdspladsen. Vores prognoser siger, at det tal bliver 149 busser i timen i fremtiden. Så vil busserne jo holde kofanger mod kofanger. Der bliver så meget trafik, at de simpelthen ikke kan køre nogen steder, siger Anker Boye (S).

Med letbanen kan antallet af busser ifølge Anker Boye sænkes til 116 i timen.

- Der kan være, hvad der svarer til passager fra fire busser i en letbane. Så det er virkelig en måde effektivt at få transporteret folk rundt, fortæller den odenseanske borgmester.

Biler må vente lidt

Anker Boye erkender, at det bliver mere besværligt at komme frem i bil i bymidten. Letbanen skal nemlig have forkørselsret - og det betyder at bilisterne må vente.

- Men det er en politisk beslutning, vi har truffet. Vi vil have bilerne ud af bymidten - og folk over i letbanen. Og erfaringer fra andre byer viser, at det er letbanen god til, siger han.

Annonce

Billig i drift

Ifølge kommissionen er det for dyrt at anlægge en letbane i forhold til, hvor meget tid rejsende kan spare.

Men det er bestemt ikke et argument for at genoverveje planerne om letbanen, siger Anker Boye.

- Det er dyrt, men det har vi jo hele tiden vidst. Til gengæld kan vi få overskud på driften af banen, viser vores beregninger. Det er den eneste løsning, hvor vi kan det. Lige nu har vi underskud på driften af de odenseanske busser, udtaler borgmesteren, som ikke tror kritikken får konsekvenser for muligheden for at rejse den resterende kapital til projektet.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Varsler demonstration midt i åbningsfest for letbanen: Støjplagede naboer kræver hurtig handling

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Odense

- Det er jo en mærkelig ting at gøre: Mand kastede med mursten inde midt i byen - mente ikke selv, han gjorde noget forkert

Navne For abonnenter

Før koncert med Odense Symfoniorkester: Det er 25 års huskesystemer, der går i gang

Historisk erklæring underskrevet i Esbjerg onsdag aften: - Det her er mega stort og vil få betydning hele vejen op og ned ad den danske vestkyst

Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Sport For abonnenter

Vild orange jubel efter toptændt indsats - Odense Håndbold viste klassen, da det gjaldt

For abonnenter

Iværksætterbrødre har succes med sportsstrømper: Nu vil de også lave en forretning ud af vitaminer og mineraler

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Nordfyn

Lang hård fødsel: Så blev vandkantsdanmark lige en perle rigere

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

Odense

Opsigtsvækkende forsøg i Odense: Kan et træ styre sine egne bevægelser med hjul under rødderne?

Annonce