Annonce
Indland

Anker Boye har fede "ben"

En glad borgmester fra Odense, Anker Boye, er socialdemokratietes nye komet i kommunalpolitik. Her ses han tirsdag aften, da det var en realitet at partiet var gået fra 12 til 13 mandater, og at han selv havde fået op imod 30.000 personlige stemmer.

Odenses tidligere borgmester tjener 763.892 kroner ekstra på bestyrelsesposter

Mere en trekvart million kroner eller helt præcis 763.892 om året. Så meget får Anker Boye (S), rådmand i Odense, for at sidde i bestyrelser ved siden af Odense Byråd. Han er dermed den kommunalpolitiker, der får det højeste samlede vederlag i Danmark, viser en opgørelse fra Ritzau.

Opgørelsen er lavet på baggrund af oplysninger fra kommunerne, der som noget nyt skal offentliggøre, hvor meget kommunalpolitikerne tjener på at sidde i bestyrelser i deres egenskab af at være politikere. Ofte også kaldet "gnaveben".

Annonce

Til tops i KL

Anker Boye er næstformand i Kommunernes Landsfor-ening (KL). De tre øverste på top ti listen over de bedste "ben" er alle topfolk i KL.

En stor del af landets kommunalpolitikere modtager slet ingen penge for at sidde i bestyrelser, enten fordi de ikke har nogen bestyrelsesposter eller fordi bestyrelsesarbejdet ikke giver honorar. Andre bestyrelsesposter giver meget små honorarer.

I alt går lidt over 30 millioner kroner til bestyrelsesho-norarer. Et beløb kommunalforsker Roger Buch fra Danmarks Journalisthøjskole ikke finder skræmmende.

- Det svarer til, hvad tre direktører i det private erhvervsliv får for bestyrelsesposter. Målt på den måde, er det ikke overvældende, når man husker på, at det endda er fordelt ud på 98 kommuner, siger han.

Roger Buch er dog ikke i tvivl om, at det kan få indflydelse på arbejdet som borgmester og bestyrelsesarbejdet, hvis politikeren har for mange poster. /ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

OB

OB ophæver kontrakten med Anders K. Jacobsen: Kan frit forhandle med andre klubber

Annonce