Annonce
Odense

Anker Boye fræser Odenses letbane i gang

Letbanen er et af de markante projekter, der skal forandre Odense. Første del af arbejdet - ledningsomlægningerne - gik i gang i foråret. Blandt andet her på Albanigade. Onsdag klokken 13 tager borgmester Anker Boye fat med en fræser i asfalten på Albanibroen.

På onsdag skrælles den første asfalt af på Albanibroen, der skal forstærkes, før letbanen kan køre hen over broen.

I de seneste måneder har Venstres rådmand Jane Jegind (V) haft spader i hånden og klippet indvielsessnore. På onsdag klokken 13 tager byens førstemand, borgmester Anker Boye (S), første "spadestik" for at symbolisere, at arbejdet med Odenses letbane nu for alvor går i gang.

Hidtil har der været gravet for at flytte om på forsyningsledninger. Nu sker der noget endnu mere konkret. Det kommende arbejde med at forstærke Albanibroen kræver, at asfalten bliver fjernet, og Anker Boye vil føre fræsemaskinen på de første meter.

Efter flere års planlægning og forberedelser er Odense Letbane P/S nu klar til at begynde det fysiske arbejde med at anlægge en letbane i Odense. Første store opgave er at ombygge og forstærke Albanibroen, så den kan bære vognene, når letbanen åbner i 2020, skriver Odense Letbane i en pressemeddelelse.

SE VIDEO: Flyv en tur med letbanen

I weekenden var borgmester Anker Boye (S) flittig deltager til Tinderbox - her sammen med Odenses eventchef Ronnie Hansen og Inaam Nabil, tidligere journalistpraktiaknt på Stiftstidende og en af borgmesterens gæster. På onsdag skal borgmesteren fræse asfalt.

- Det er en kæmpe milepæl, ikke bare for Odense Letbane P/S, men for hele Odense. Derfor er det en ære for mig at få lov at lave det første stykke arbejde i forbindelse med byens kommende letbane, siger borgmester Anker Boye.

Anker Boye, der hele weekenden var her, der og allevegne i Tusindårsskoven til Tinderbox, siger, at der forude venter fem år, hvor byen vil undergå en forvandling.

- Først vil byggearbejdspladserne præge gadebilledet, og efterhånden vil nye pladser, byrum og stationer skyde op. Siden vil sporene blive lagt i en grøn linje gennem byen, og til sidst bliver letbanen sat på skinnerne til glæde for alle i Odense. Der er derfor god grund til at fejre, at arbejdet nu går i gang for alvor, mener Anker Boye.

Arbejdet med at forstærke Albanibroen er det første med anlægsselskabet Odense Letbane P/S som bygherre.

Det er det selskab, som har ikke-politikere i bestyrelsen. Formand er Jesper Rasmussen, der har en baggrund som administrerende direktør i Carl Bro/Grontmij og Banedanmark. Han er professionelt bestyrelsesmedlem og sidder også i ledelsen i Odense Havn og er bestyrelsesformand i Lindø Industripark.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Odense

Rygetrængende ung mand gjorde sig til røver for cigaretter: - Ham skal vi nok få snakket med

Erhverv For abonnenter

Rekord i Assens: Tobaksfabrik får et kæmpe millionoverskud

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Nordfyn

Turistbus kørte i grøften og væltede: 36 ældre passagerer sad indespærret

Erhverv For abonnenter

Rekordstort overskud i fynsk øl-mekka: - Folk er rigtig glade, når de kommer ind

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Assens

Oksekødet er skiftet ud efter prisstigninger: Sådan handler vi nu

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nordfyn For abonnenter

Nu udløber fristen: Hasmark Vandværk kan komme til at levere rent vand med tankbiler

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Navne For abonnenter

Noah står i spidsen for Odense Pride: Han glæder sig især til ét øjeblik i år

Annonce