Annonce
Odense

Anker Boye: Den lukkede firkant skal blødes op

Anker Boye fik hjælp til gravearbejdet af både Søren Damgaard og 11-årige Sebastian Abildgaard Larsen, da der lørdag blevet taget første spadestik til et omfattende anlægsprojekt i Vollsmose, der i højere grad skal bindes sammen med resten af byen. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Forventningerne er store hos Anker Boye (S), næstformand i By- og Kulturudvalget, for det store anlægsprojekt i Vollsmose skiller sig markant ud fra andre indsatser i området, mener han.

Der er blevet brugt mange milioner på projekter i Vollsmose gennem tiden. Hvordan skal projekt Fremtidens Vollsmose gøre en forskel?

- Det her er en mere fysisk udvikling og indsats end så meget af det andet arbejde, der er blevet gjort med blandede resultater. Vi må se i øjnene, at Vollsmose af mange opleves som en lukket firkant både indefra og udefra, og det skal der blødes op på. Vollsmose skal byde sig til og ind i området. Ja, det koster penge, men mange af dem er beboernes egen opsparing gennem Landsbyggefonden. Og syv ud af ni boligafdelinger i Vollsmose har sagt ja til projektet.

Annonce

I den seneste debat om projektet i byrådssalen undlod Venstre at stemme og understregede, at Vollsmose ikke har brug for mere asfalt. Har de ikke ret?

- Det er afgørende at være opmærksom på, at gode infrastrukturer er nøglen til vækst og udvikling. Og så skal vi stå ved det, vi beslutter. Tingene skal ikke være til evig diskussion (i forbindelse med budgetforlig har Venstre tidligere stemt for projektet, red.).

Men hvordan skal nye veje og stisystemer gøre så stor en forskel for Vollsmose?

- Fordi det skaber sammenhæng mellem bydelen og resten af Odense. Personligt glæder jeg mig til Bauhaus-krydset, hvor Risingsvej forlænges ind i Vollsmose. Det er hovedgrebet i planen, for den vej vil mange mennesker komme til at bruge transportmæssigt i stedet for Åsumvej, og så kan man blive fristet af alt det grønne og rekreative i området. Det er også den vej ind gennem Vollsmose, der forberedes til letbanens etape to, som vil bringe endnu flere mennesker til Vollsmose.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce