Annonce
Sport

Ankelskade holder Delaney ude resten af året

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
En ledbåndsskade i højre ankel holder Thomas Delaney ude frem til januar, forventer hans klub.

Fodboldlandsholdets Thomas Delaney har beskadiget et ledbånd i højre ankel og forventes ude frem til januar.

Det meddeler hans klub, Borussia Dortmund, på Twitter.

Den ønsker midtbanespilleren en hurtig genkomst.

Thomas Delaney udgik tidligt i kampen, da Danmark forleden kvalificerede sig til EM via 1-1 ude mod Irland.

Midtbanespilleren vred om, og efter et par minutter på sidelinjen stod det klart, at han ikke kunne fortsætte. I stedet kom Pierre-Emile Højbjerg ind i maskinrummet efter 13 minutter.

Skaden kommer på et tidspunkt, hvor danskeren var røget lidt ud i kulden i sin tyske klub.

Således havde han op til Danmarks to afsluttende EM-kvalifikationskampe mod Gibraltar og Irland siddet på bænken i fire Dortmund-kampe i træk.

Dermed er den 28-årige dansker noteret for ni optrædener for Dortmund i denne sæson, heraf de seks i Bundesligaen og tre i Champions League.

I den seneste sæson spillede han 38 kampe i alt for Dortmund.

Dengang sluttede Dortmund på andenpladsen i Bundesligaen. I denne sæson ligger holdet blot nummer seks efter 11 kampe.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce