Annonce
Assens

Anja oplever verden og naturen på fire hjul: Brugte 17,5 time på det perfekte billede

Anja Robanke lagde sidste år sit liv helt om, da hun opsagde lejemålet på sit hus i Orte og flyttede ind i autocamperen Bumle for at opleve verdenen på fire hjul. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen
Coronavirus og dens medfølgende restriktioner satte en stopper for Anja Robankes rejser rundt i Europa. På trods af det, har hun fået nogle helt særlige oplevelser med i bagagen i løbet af det seneste halve år.
Annonce

Fyledalen i Sydsverige er en lang sprækkedal med et rigt liv af sjældne planter, overvintrende rovfugle og smukke landskaber. Det er beskrevet som et slaraffenland for både botanikinteressede, ornitologer og naturelskere.

Derfor var Anja Robanke også, efter tip fra hendes følgere på Instagram, kørt til Fyledalen en weekend i oktober. Turen foregik i hendes tro følgesvend, autocamperen Bumle, som på daværende tidspunkt havde fungeret som hendes hjem i knapt halvandet år.

Over to dage og sammenlagt 17,5 time ventede Anja Robanke i en sydsvensk skov på det perfekte øjeblik. Pakket ind i et camouflerende dække, sad hun med kameralinsen rettet mod en bestemt blotlagt gren, hvor hun gennem observationer havde fundet ud af, at de røde glenter havde for vane at sætte sig. For et foto af en rød glente var formålet med hele optrinnet.

Annonce

Corona blev en stopklods

I august sidste år kørte Anja afsted i sin nyerhvervede bolig, autocamperne Bumle, ud i Europa, efter i løbet af få måneder at have opsagt lejekontrakten på sin bolig i Orte på Vestfyn, solgt størstedelen af sine ting, og registreret sig som selvstændig grafiker og fotograf.

Hun ville kombinere rejse og arbejde, og den nye livsstil bragte hende rundt i store dele af både midt- og vesteuropa. I vinter satte hun kursen mod Fuengirola Spanien, hvor hun også opholdt sig, da coronavirus gjorde sit indtog i Europa, og hun blev nødt til at afbryde sin rejse i slutningen af marts.

Anja Robanke under den 17,5 time lange jagt på det perfekte billede af en rød glente i Sydsverige. Privatfoto: Anja Robanke

- Jeg kom tilbage til Danmark den 22. marts. Jeg tog lige 3187 kilometer på tre døgn og en time. Jeg var totalt skeløjet. Jeg så 10 personbiler og 59 autocampere og campingvogne på vej hjem. Og så selvfølgelig lastbiler med kølere, som stadig måtte køre på vejene. Men nogle gange havde jeg fire spor helt for mig selv, fortæller Anja Robanke.

Hjemme i Danmark ventede to ugers karantæne, som hun brugte i sin mors sommerhus. Efterfølgende gik turen til Jylland.

Annonce

En smuttur til Sverige

Efter flere måneder i Danmark, åbnede grænsen til Skåne for en kort stund i oktober, og Anja Robanke tog på en kortere tur over Øresundsbroen for at opleve den sydsvenske natur. Det var her hun brugte det meste af en weekend på en lille plet i Fyledalen.


Det var helt sikkert det hele værd. Mange siger, at jeg må have en stor tålmodighed, men sådan føler jeg det ikke. Jeg sidder ikke og tænker, at nu skal jeg være tålmodig. Jeg ryger bare i et med naturen, og pludselig er der gået otte-ni timer.

Anja Robanke


Og om søndagen  lykkedes det, og billedet af rovfuglen kom i hus. Undervejs havde både vildsvin og andre fugle opholdt sig lige i nærheden af hende, uden at hun kunne dokumentere det, for ved den mindste bevægelse kunne projektet ryge i vasken.

- Det var helt sikkert det hele værd. Mange siger, at jeg må have en stor tålmodighed, men sådan føler jeg det ikke. Jeg sidder ikke og tænker, at nu skal jeg være tålmodig. Jeg ryger bare i et med naturen, og pludselig er der gået otte-ni timer, fortæller Anja Robanke.

De mange timers venten på det rigtige øjeblik havde dog ført nogle udfordringer med sig.

- Om søndagen havde jeg siddet endnu mere stille end om lørdagen, for jeg kunne se, at de fløj ved den mindste bevægelse. Så jeg sad så stille og lidt foroverbøjet, så jeg havde lukket for blodomløbet i benene. Jeg tænkte også sidst på dagen, at mine fødder ikke rigtig var kolde mere, siger Anja Robanke.

Det resulterede i, at hun, da hun havde fået billedet i hus og skulle rejse sig, faldt lige så lang hun var midt i skoven, og det blev en udfordring at gå en kilometer tilbage til autocamperen.

- Det var mørkt, og jeg havde fået, at vide jeg skulle larme for at holde vildsvinene væk. Så jeg gik bare og følte mig som en klumpfod, for jeg kunne ikke mærke det nederste af min fod, griner Anja Robanke, som i løbet af de seneste par år har åbnet sine øjne for naturoplevelser som denne.

- Det giver nogle vilde oplevelser at være ude på den måde, og jeg sidder bare og nyder det og føler mig heldig, at man kan gemme sig sådan og så opleve de ting så tæt på.

Anja Robanke på sociale medier

Anja Robanke deler dagligt sine oplevelser fra livet i en autocamper på hendes instagramprofil anja_robanke og på hjemmesiden anja.robanke.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Erhverv For abonnenter

Daniel satsede alt på it-drøm: Fynsk it-firma solgt for stort trecifret millionbeløb

Annonce