Annonce
112

Anholdt to gange på en dag: Ung mand fra Odense sigtet for voldeligt telefon-røveri

Arkivfoto: Eskil Lyngsøe

Skanderborg: En 47-årig kvinde fra Skanderborg blev frarøvet sin telefon, da hun torsdag aften kl. 22.47 blev udsat for røveri, da hun gik på Adelgade i Skanderborg.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi.

- Hun går på Adelgade og kigger ned i sin telefon, da hun pludselig bliver skubbet hårdt i ryggen, så hun falder forover. Hun ender på jorden, og gerningsmanden stikker af med hendes telefon, fortæller vicepolitiinspektør Stig Simonsen fra Sydøstjyllands Politi.

Kort efter røveriet blev en 19-årig mand fra Odense anholdt på banegården i Skanderborg. Han var i besiddelse af kvindens telefon, og han blev sigtet for røveriet.

Det var faktisk anden gang på samme dag, den 19-årige blev anholdt.

Tidligere på dagen blev han også anholdt på banegården, efter han ved 16-tiden skubbede en togbetjent og rykkede ham i skulderen.

- I den forbindelse var manden - der var påvirket af stoffer - tilbageholdt i nogle timer. Han blev sigtet for vold mod tjenestemand og løsladt igen fra stationen i Horsens ved 19-tiden, oplyser Stig Simonsen.

Efter løsladelsen vende den 19-årige igen næsen mod Skanderborg, hvor han så få timer senere begik røveri mod kvinden.

Kvinden kom ikke noget til ved overfaldet. Den 19-årige bliver efter planen fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens fredag eftermiddag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

Sprællevende 100-årig

Det kan ikke have undgået manges opmærksomhed, at det i år er 100 år siden, Genforeningen fandt sted. En begivenhed, som betød, at befolkningen på et landfast stykke Danmark efter at have været tysk siden 1864 igen kunne lade Dannebrog blafre i haven. At de igen kunne vælge, om de ville mødes for at diskutere politik i stedet for at spise kage ved store kaffeborde, som i de mellemliggende år havde udgjort den dansksindede bastion. Men det er nok de færreste, der ved, hvad årene inden Genforeningen førte med sig. Mens mange af os kigger mod andre grænsedragninger for at forstå, hvad fjendtlig magtovertagelse betyder, afslører Genforeningen, at vi er klædt af, når det kommer til vores eget lands historie. Også selv om det kun er få generationer siden, den udspillede sig. Tænk sig, at dansk i knap 50 år var forbudt som undervisningssprog, og at befolkningen søgte at omgå forbuddet ved at oprette skoler nord for den ny grænse, så eleverne alligevel kunne blive undervist i deres modersmål? At disse skoler skulle blive en form for forløber for efterskolerne, der 100 år senere stadig er i høj kurs, når unge skal finde deres identitet? Også selv om identitet i 2020 handler om meget andet end nationalitet. "Hvad kommer Genforeningen da mig ved", spørger den sønderjyskfødte skuespiller Bodil Jørgensen i Grænseforeningens humoristiske jubilæumsvideo, der florerer på internettet, og svaret er kort: Alt. Genforeningen er sprællevende. Hvis vi reelt vil give andet end evnen til at ramme et 12-tal ved eksamensbordet videre til de yngste, kunne vi passende benytte 100-året til at opsøge en af de 650 mindesten, der blev rejst i 1920 for at ære, at Sønderjylland igen blev dansk. Og som Slots- og Kulturstyrelsen har besluttet at frede - et par af dem befinder sig endda på Fyn. Det kunne være starten på en samtale om at høre til et sted, men også om hvad det mon havde betydet, hvis afstemningen i 1920 var blevet et "nej" og et "mojn".

Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Annonce