Annonce
forside

Anholdt efter indbrud: Løb ud i armene på patrulje

Arkivfoto.

Svendborg: En mand mand blev anholdt, og politiet ved, hvem den anden er. Det er status efter at to mænd natten til søndag forsøgte at begå indbrud flere steder i den centrale del af Svendborg. Første gang var klokken 01.49. Her gik det ud over ejendomsmægleren LokalBolig i Møllergade.

De to mænd knuste en uden ind til forretningen, men de stak af, da de følte sig opdaget. Det fortæller Lars Fredensborg, der vagtchef ved Fyens Politi.

Men gerningsmænd giver ikke op. I stedet fortsætter de op mod Dronningholmsvej, hvor de skaffede sig adgang til en ejendom via en bagdør. I villaen vågnede beboerne, og en mand løb og ræv fat i gerningsmændende. Det kom til tumult, og derfor forsøgte de at stikke af.

Men den ene løb lige ud i armene på patruljen, mens den anden nåede at forsvinde. Men det bekymrer ikke vagtchefen.

- Vi ved, hvem han er. Så ham skal vi nok få fat i, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Annonce