Annonce
Odense

Angrebet bagfra: Ung mand røvet på Skovalleen

Politiet efterlyser vidner til et gaderøveri på Skovalleen fredag lidt over midnat fredag. Arkivfoto
En 17-årig fik fredag nat ved midnatstid frarøvet sin guldhalskæde, sine kreditkort og sin jakke på Skovalleen. Politiet efterlyser vidner i sagen.

To yngre mænd kom løbende bagfra og opførte sig meget aggressivt, da de fredag lidt over midnat overfaldt en 17-årig ung mand på Skovalleen i Odense. Det oplyser vagtchefen ved Fyns Politi.

Den 17-årige kom gående ad Skovalleen mod Dalumvej. Ud for nummer 11 indhentede to unge mænd af anden etnisk herkomst end dansk den 17-årige og truede med en stor kniv den unge mand til at udlevere sin jakke, sin guldhalskæde og nogle personlige kort. Jakken er en blå dynejakke med stofærmer af mærket Moncler.

De to mænd beskrives som cirka 20-årige. En beskrives som en høj mand af somalisk herkomst, den anden som en lav mand af arabisk afstamning.

Politiet vil gerne i kontakt med eventuelle vidner, der må have set noget i området før, under eller efter episoden, som foregik et kvarter over midnat.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce