Annonce
Sport

Anføreren efterlyste mere mandsmod på holdet

Bashkim Kadrii fik en stor chance midt i 2. halvleg, men skuddet var for adresseret. Ellers blev Kadrii - som de øvrige OB'ere - holdt skarpt nede af FCK'erne. Her er det Alexander Bjelland, der tager fat i Kadrii. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix

Janus Drachmann kom som de fleste andre OB-spillere til at løbe alt for meget rundt efter modstanderen.

Fodbold: Ganske som forventet var OB's anfører Janus Drachmann dybt irriteret over indsatsen:

- Hvad der var den største årsag til det store nederlag? At vi mangler mandsmod og energi. Aftalen var, at vi i starten skulle gå op og presse dem. Men det kom slet ikke til at virke, og selv om vi da vinder nogle dueller, ødelægger vi det igen og igen ved alt for hurtigt at give bolden væk.

- FCK får lov til at dominere, og når man så tilmed lukker to nemme mål ind, skal det gå galt.

- FCK-spillerne skal roses for at være meget effektive i dag. 6-1 ser ud af meget, men sådan kan det hurtigt gå mod dem, hvis man ikke spiller dem rigtigt. Det var en rigtig mavepuster, og jeg er meget skuffet over indsatsen.

Annonce

Målforskellen ødelagt

Anføreren erkendte, at nederlaget i den grad svækkede den målforskel, som i sidste ende - nu hvor der er fem runder tilbage af grundspillet - kan blive afgørende.

- Ja, det er forfærdeligt at lukke så mange mål ind. Det var dybt skuffende, fordi vi følte, at vi var velforberedt til kampen, sagde Drachmann, der som flere andre OB'ere indledte ganske fornuftigt, men endte med at løbe alt for meget rundt efter modstanderne.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce