Annonce
Sport

Anfører Janus Drachmann: Jeg er den bedste til at guide

OB's anfører Janus Drachmann er god til at dirigere og guide og går forrest ved at gå til stålet i duellerne som her mod Vejles Allan Sousa. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
OB's 32-årige anfører Janus Drachmann er bevidst om sine kvaliteter i evnen til at dirigere sine medspillere på træningsbanen og i kamp.

FODBOLD: I modsætning til andre fra det yngre kavaleri i OB og såmænd andre klubber er OB's anfører Janus Drachmann udstyret med selvindsigt, der gør ham i stand til at se både sine gode og dårlige sider.

- Jeg føler, at jeg er bedst til at guide de andre og hjælpe dem. Jeg vil gøre alt for drengene for at få point på kontoen. Jeg prøver hver dag til træning at give lyd og de fleste, der ser træningen kan høre mig råbe helt ind til centrum af byen, siger 32-årige Janus Drachmann, der har været ude af holdet, men som måske igen kommer til at spille en rolle i gyseren i Aalborg onsdag aften.

- Det er klar en styrke, som jeg har, og så er der andre ting, som andre er bedre til end jeg, tilføjer han.

Annonce

- Har du følt dig som stamspiller på det seneste?

- Nej, det har jeg ikke og du kan sagtens stille spørgsmålet mere tydeligt, hvis det er det, du vil. Jeg har ikke været tilfreds med de beslutninger, men jeg respekterer mine holdkammerater, og hvis træneren vælger en af dem, så må jeg acceptere det. Jeg skal ikke vise utilfredshed til træning, for det vil gå ud over holdkammeraterne. Det enkelte individ er ligegyldigt i forhold til holdet, klubben og fansene, siger Janus Drachmann.

Vil ikke være dum

- Også selv om du er anfører?

- Man kan også sætte en anfører af, ja. Det var jo sådan, at jeg blev anfører, da Kenneth Emil Petersen blev sat af. Jeg har ikke været enig i alle beslutninger og må respektere det og ikke gå rundt og være en dum person over for andre.

Janus Drachmann kan mærke, at det er ved at spidse til i kvalifikationsligaen.


Det enkelte individ er ligegyldigt i forhold til holdet, klubben og fansene.

Janus Drachmann


- Nogle af holdene under os begynder at vinde flere kampe end os. Der er stadig okay afstand, men der venter en intens kamp mod AaB og herefter kan det se anderledes ud. Det er ikke forkert, at vi har svært ved at score. Men det er i denne fase også blevet anderledes kampe, hvor holdene står og afventer mere end normalt. Nedrykningsfaren truer mange hold og det første mål afgør tit kampene, selv om vi fik det første mod Sønderjyske forleden.

- Men Lyngby virker ikke så presset?

- Det ser sådan ud udefra. De gør det fantastisk og skaber flest chancer af alle og scorer en masse mål og sprudler. Det er spændende er at se, hvordan de reagerer, når der lige pludselig forventes noget af dem. Men de får flere sejre i det her nedrykningsspil.

Annonce

Hjem til Horsens?

Janus Drachmann har kontrakt til sommeren 2022, men er sat i forbindelse med AC Horsens, hvor han også bor.

- Hvor er du efter sommerferien?

- Det er et godt spørgsmål. Måske har jeg en stilling ved siden af dig...., svarede han kryptisk.

Janus Drachmann har mærket, at manager Michael Hemmingsen har tilført holdet en ny plan, som spillerne prøver at efterleve.

- Det passer mig fint med to sidestillede centralt midtbanespillere. Jeg kan spille alle pladser inde centralt - om det er med en, to eller tre spillere, sagde anføreren, inden han i strålende solskin gik ind i Superligahuset for at klæde om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce