Annonce
Nordfyn

Anette er friluftsambassadør: - Lad os få bredt Langesøskoven ud

Anette Millennium var 45 år, da hun startede med at køre mountainbike. I dag er hun 54 år og mener ikke, at alder skal være nogen hindring for at kaste sig over sporten. Foto: Dorthe Wolff
Mountainbiketræner og nordfynsk friluftsambassadør Anette Millennium mener, at Fyns bedste terræn til MTB-kørsel findes i Langesø Skoven, hvor hun flere gange ugentligt underviser i "drop", "berms" og "switchbacks".
Annonce

Morud: Lige siden seksårsalderen har Anette Millennium været beskæftiget med sport og dyrket sportsgrene som håndbold, spinning, crossfit og roning. Senest har hun kastet sig over - eller rettere op på - mountainbiken, som hun i en alder af 45 år prøvede kræfter med for første gang.

I dag er hun 54 og har i mellemliggende år uddannet sig til mountainbiketræner i de sydtyske bjerge, og det er med den kasket - eller hjelm - at hun ugentligt fræser rundt, op og ned i Langesøskoven. Her har hun nemlig startet en MTB-skole op med fire hold, som hun med største iver deler tips, tricks og cykelglæde med.

- Jeg siger altid til dem, der kommer her "Når jeg kan, så kan I simpelthen også". Specielt til dem, der er lidt yngre, men også til de ældre siger jeg, at alderen ikke har noget at sige - man skal bare finde det indre legebarn frem og kaste sig ud i det, fortæller hun og tilføjer:

- Vi behøver jo ikke alle sammen køre ud og lave kæmpe flyvehop, og hvad ved jeg. Det kan altså også bare være, at man nyder at køre i skoven, fortæller Anette Millennium og tilføjer, at der dermed er plads til alle på MTB-skolens hold, hvor det er en kæphest for hende at lære folk at køre sikkert på mountainbike.

Annonce

Bedste MTB-terræn på Fyn

På MTB-skolen bliver man introduceret for korrekt sidde- og ståposition, hvordan man bremser rigtigt med både for- og bagbremse, ligesom man lærer at læse linjer i skovbunden. Derudover kan man lære teknikker med navne som drop, hop, pump, flow, berms og switchbacks.

Til dagligt bor Anette Millennium i Odense, hvor hun blandt andet er beskæftiget med Cykelskolen i Odense, og derudover har hun gang i flere forskellige events og småprojekter med virksomheden Millennium Cykling.

- Min passion er at cykle - og jeg elsker at dele ud af det!, fortæller Anette Millennium, der finder sit indre legebarn frem i Langesøskoven. Foto: Dorthe Wolff

Men når det kommer til mountainbike, så er Langesøskoven blandt favoritdestinationerne.

- Det er absolut det bedste sted at køre mountainbike på Fyn. Det er meget attraktivt at komme her, det er der slet ingen tvivl om, og det er jo også derfor, at der kommer MTB-ryttere fra Jylland og Sjælland hertil.

Annonce

Friluftsambassadør

Og netop Langesøskoven er en af grundene til, at Anette Millennium nu også har valgt at påtage sig rollen som friluftsambassadør for Nordfyns Kommune.

- På Nordfyn er der ikke ret mange mountainbikere, og derfor tænkte jeg ”Hvordan søren får vi flere ud og køre mountainbike?”. Der er nogle ganske få fra Særslev og fra Otterup, som kommer og kører hos mig, men ellers ikke så mange. Og nu har kommunen heller ikke så meget at byde på til mountainbike, men den har Langesøskoven, så lad os for pokker få bredt den mulighed lidt mere ud.

Friluftsambassadør

Som et vigtigt element af Nordfyns Kommunes brandingstrategi Fri.Luft.Liv. rekrutterer kommunen såkaldte friluftsambassadører blandt kommunens borgere. Friluftsambassadørerne kan på hver deres måde - frivilligt - hjælpe til med at få friluftslivskonceptet ud at leve. Det kan være borgere med en særlig interesse, ekspertise, erfaring eller drivkraft inden for et område af friluftslivet.

Ambassadører findes typisk blandt naturformidlere, vandreguider, spejderledere, orienteringsløbere, windsurfere, sejlere, paddle-surfere, lystfiskere, jægere med flere. Er man borger, der brænder for friluftslivet på Nordfyn eller vil man gerne høre mere om rollen som friluftsambassadør, kan man henvende sig til projektleder Henrietta Rasmussen på herasm@nordfynskommune.dk eller mobil 24 79 94 86.

Og det er netop det, hun nu vil arbejde på i rollen som friluftsambassadør, hvor hun gerne vil have flere til at prøve kræfter med mountainbike i den nordfynske natur. En aktivitet, som ikke bare giver gode naturoplevelser og god kondition, men som også kan give styrke og mod i arbejdslivet.


Mountainbike er ikke bare mountainbike. Du kommer ud, du får et fællesskab, du netværker med folk, du lærer at koordinere, orientere dig og får bedre balance. Og de der små sejre, der kommer; "Yes, jeg klarede den rod", "Yes, jeg klarede det sving" - det booster din selvtillid helt vildt. Og det at turde tage de der valg ude på sporet, det kan du også bruge i dit arbejdsliv.

Anette Millennium


- Mountainbike er ikke bare mountainbike. Du kommer ud, du får et fællesskab, du netværker med folk, du lærer at koordinere, orientere dig og får bedre balance. Og de der små sejre, der kommer; "Yes, jeg klarede den rod", "Yes, jeg klarede det sving" - det booster din selvtillid helt vildt. Og det at turde tage de der valg ude på sporet, det kan du også bruge i dit arbejdsliv. "Jeg prøver simpelthen at tage det her valg - jeg ved godt, at det ikke er helt sikker grund, men jeg gør det." Det mod man får, det kan man også bruge i sin hverdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce