Annonce
Faaborg-Midtfyn

Anekdoter og rejseråd følger efter gudstjenesten

Mogens Andersen er ældste mand i Gislev Rejser. Han fortæller rejseselskabets historie søndag 27. oktober efter gudstjenesten i Nazarethkirken. PR-foto
Efter en gudstjeneste i Nazarethkirken tager Mogens Andersen fra Gislev Rejser over. Han fortæller rejseselskabets historie.

Ryslinge: Søndag 27. oktober kl. 13.30 er der gudstjeneste i Nazarethkirken ved valgmenighedspræst Malene Aastrup og dernæst foredrag ved Mogens Andersen. Han er den ældste nulevende generation af Gislev Rejser. Mogens Andersen fortæller, hvordan det var at vokse op med Gislev Rejser, som startede tilbage i 1946, om generationsskiftet, om hvordan man opfinder nye rejser og om Gislevs rejselederskole. Det hele bliver krydret med anekdoter og rejseråd.

Foredraget er en del af en serie af foredrag kaldet "Den røde tråd", hvor pointen er, at vi alle bliver født ind i en sammenhæng, som vi dernæst må agere ud fra. Ingen mennesker lever alene, og de, der var der før os og er her sammen med os, påvirker dem, som vi kommer til at blive, udtaler valgmenighedspræst Malene Aastrup i en pressemeddelelse.

Annonce

Før vi fik bil

- Jeg er meget taknemmelig for, at Mogens Andersen har lyst til at komme og dele sin historie og sit liv med os. Det er en velkendt, men fantastisk historie om, hvordan Mogens' farfar begyndte med at køre folk omkring - dengang hvor folk endnu ikke selv havde bil - og endte med at lave et busselskab og køre folk på ferie sydpå, fortæller Malene Aastrup.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce