Annonce
Faaborg-Midtfyn

Anekdoter og rejseråd følger efter gudstjenesten

Mogens Andersen er ældste mand i Gislev Rejser. Han fortæller rejseselskabets historie søndag 27. oktober efter gudstjenesten i Nazarethkirken. PR-foto
Efter en gudstjeneste i Nazarethkirken tager Mogens Andersen fra Gislev Rejser over. Han fortæller rejseselskabets historie.

Ryslinge: Søndag 27. oktober kl. 13.30 er der gudstjeneste i Nazarethkirken ved valgmenighedspræst Malene Aastrup og dernæst foredrag ved Mogens Andersen. Han er den ældste nulevende generation af Gislev Rejser. Mogens Andersen fortæller, hvordan det var at vokse op med Gislev Rejser, som startede tilbage i 1946, om generationsskiftet, om hvordan man opfinder nye rejser og om Gislevs rejselederskole. Det hele bliver krydret med anekdoter og rejseråd.

Foredraget er en del af en serie af foredrag kaldet "Den røde tråd", hvor pointen er, at vi alle bliver født ind i en sammenhæng, som vi dernæst må agere ud fra. Ingen mennesker lever alene, og de, der var der før os og er her sammen med os, påvirker dem, som vi kommer til at blive, udtaler valgmenighedspræst Malene Aastrup i en pressemeddelelse.

Annonce

Før vi fik bil

- Jeg er meget taknemmelig for, at Mogens Andersen har lyst til at komme og dele sin historie og sit liv med os. Det er en velkendt, men fantastisk historie om, hvordan Mogens' farfar begyndte med at køre folk omkring - dengang hvor folk endnu ikke selv havde bil - og endte med at lave et busselskab og køre folk på ferie sydpå, fortæller Malene Aastrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Faaborg-Midtfyn

Gymnasielærer anholdt i London efter at have lænket sig til olietønde: Nu vil han arrangere klimadag

Annonce