Annonce
Fødselsdag

Anekdoter er vejen frem for Stokkefar, der fylder 30

Det næste års tid turnerer standupkomiker og talkshowvært Nikolaj Stokholm med sit andet onemanshow Turen går til Nikolaj Stokholm. Den 29. januar kan han fejre sin 30-års fødselsdag. (Arkivfoto). Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

Gang på gang formår han at få publikum til at bryde ud i latter, når han stiller sig op på scenen og fylder salen med anekdoter.

I sine shows inviterer han publikum med ind i sit liv, og med de fortællinger lægger han sig i spidsen som en af landets sjoveste og mest populære komikere.

Han kalder sin hustru for "Mussemor" og sig selv for "Stokkefar", og onsdag den 29. januar kan den unikke standupkomiker og talkshowvært Nikolaj Stokholm fejre sin 30-års fødselsdag.

Han startede med at lave standup i 2007, men han blev for alvor landskendt efter sin medvirken i fjerde sæson af TV2 Zulus underholdningsprogram "Comedy Fight Club" i 2010.

Han har blandt andet deltaget i underholdningsprogrammet "Zulu Kvægræs" og været medvært ved både Reumertprisen og hypnose-programmet "Argh! Det gjorde jeg bare ikk'".

Han blev især også et velkendt ansigt efter at have spillet Øland i fem sæsoner af komedieserien "Sjit Happens", som fik prisen for årets danske tv-serie fire år i træk ved Zulu Awards.

I øjeblikket turnerer Nikolaj Stokholm i hele landet med sit show "Turen går til Nikolaj Stokholm", hvor størstedelen af de første planlagte shows melder udsolgt.

Han turnerede med sit første onemanshow "Mit liv som Nikolaj Stokholm" i 2017 og 2018, der solgte næsten 45.000 billetter.

Showet handlede om hans opvækst som en lille bleg albinodreng, der var nærmest blind og derfor et let mobbeoffer i 90'ernes Greve.

"Stokkefar" er gift med Isabella Stokholm, og parret venter deres første barn, som meget snart melder sin ankomst. /ritzau

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce