Annonce
Sport

Andy Murray vinder sin første ATP-finale siden 2017

Luc Claessen/Ritzau Scanpix

Den tidligere verdensetter Andy Murray vandt sin første ATP-finale efter sit comeback fra en hofteskade.

Andy Murray stod søndag i sin første ATP-finale i single siden 2017. Og den første, efter at han holdt otte måneders pause oven på en hofteoperation.

Med den indopererede metalhofte vandt skotten en tæt kamp 3-6, 6-4, 6-4 over Stanislas Wawrinka fra Schweiz og fuldendte dermed en stor uge i European Open i Antwerpen.

Nu kan han se frem til et stort spring på verdensranglisten, hvor han før turneringen lå nummer 243.

Ligesom Murray havde Wawrinka ikke vundet en ATP-turnering siden 2017 ved indgangen til søndagens finale.

Schweizeren kom godt fra start, da han brød den tidligere verdensetters første serveparti og bragte sig på 2-0. Murray havde omvendt to chancer for at bryde tilbage, men sættet gik til schweizisk side.

Murray bragte sig på 1-0 i begyndelsen af andet sæt, men ved stillingen 1-1 brød Wawrinka på sin første breakbold til 2-1.

Murray var frustreret, men brugte det konstruktivt ved at snuppe de to efterfølgende partier og lidt senere tvinge kampen ud i et tredje sæt.

Her havde begge spillere problemer i egen serv, men Murray kæmpede sig tilbage og viste glimt af sit tidligere topniveau på sin vej mod sejren.

Dermed sluttede European Open på eventyrlig vis for Murray, der tidligere på året var i tvivl om, hvorvidt han overhovedet kunne fortsætte karrieren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Annonce