Annonce
Sport

Andy Murray tvivler på retur til verdenseliten

USA Today/Ritzau Scanpix
Det er naivt og fjollet at tro, at Andy Murray kan vende retur til verdenseliten, siger han.

Den britiske tennisstjerne Andy Murray tvivler på, at han nogensinde kommer til at spille med om de største titler igen.

Efter at have haft en karrieretruende hofteskade er Andy Murray dumpet ned som nummer 413 på verdensranglisten, og den 32-årige brite har ikke haft succes på banen, siden han i august begyndte at spille singleturneringer igen.

- Ærlig talt forventer jeg ikke at komme tilbage til mit allerbedste. Jeg synes, at det vil være en smule naivt og fjollet at tro, at det kommer til at ske.

- Jeg føler, at jeg målt på tennisintelligens og evner sagtens kan være med på højeste niveau, men spørgsmålet er, om jeg fysisk kan ramme et højt nok niveau til at kunne konkurrere i toppen.

- Fysisk har jeg stadigvæk et stykke vej at gå, før jeg er tilbage, og jeg ved ikke, om det er muligt at gå det stykke vej, siger Andy Murray til AFP.

I de kommende tre uger er han tilmeldt tre turneringer i Kina. Turneringerne vil give ham en indikation på, om det er værd at slide for et comeback til tennistoppen, eller om en pension er den klogeste løsning.

- Når jeg stopper med at forbedre mig, bliver jeg nødt til at tage en beslutning, om jeg vil fortsætte.

- Hvis jeg stopper med at forbedre mig i dag, vil jeg formentlig ikke være tilfreds med at kunne spille på det niveau, som jeg gør lige nu, siger Andy Murray.

Den tidligere verdensetter og tredobbelte grand slam-vinder har i løbet af 2019 forliget sig med tanken om, at et karrierestop kan være en naturlig konsekvens af en slidt krop, selv om han gerne vil spille på højeste niveau i flere år.

- Jeg har altid været nervøs for, hvordan mit liv ville se ud efter min tenniskarriere. Tennis har været en stor del af mit liv, men jeg har indset, at mit helbred er vigtigere for at have et godt liv.

- Jeg har fået et indblik i livet efter tennis i de seneste måneder, og det har været fint. Jeg har lavet en masse forskellige ting med venner og familie, og det har været dejligt, siger Murray.

Tirsdag spiller briten sin første kamp ved Zhuhai Championship, når han møder amerikaneren Tennys Sandgren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce