Annonce
Fyn

Andre turde ikke overhale: Skæv bilist slingrede tværs over Fyn

Politiet fik lørdag eftermiddag flere anmeldelser fra bilister på den Fynske Motorvej, som havde lagt mærke til en bil, der slingrede mellem vognbanerne i det østgående spor. Ved Langeskov lykkedes det politiet at standse bilister. Arkivfoto: Michael Bager.
Politiet fik flere henvendelser fra flere bekymrede trafikanter, da en narkopåvirket bilist lørdag eftermiddag brugte motorvejen i dens fulde bredde på vej over Fyn.

Fyn: En 29-årig mand blev lørdag eftermiddag standset af en patrulje fra Fyns Politi og sigtet for at køre bil i påvirket tilstand. Politiet standsede manden i det østgående spor på motorvejen ved Langeskov, og forinden havde han på sin vej tværs over Fyn afholdt flere bilister fra at overhale.

Klokken 13.51 fik politiet den første af flere henvendelser fra bekymrede trafikanter, som havde bemærket mandens kørsel på motorvejen. På det tidspunkt befandt han sig ved Nørre Aaby, og ifølge anmeldelserne til politiet kørte han på en måde, så flere ikke turde passere hans bil.

Manden slingrede ifølge politiets oplysninger mellem nødsporet og de øvrige vognbaner.

Da politiet fik standset den 29-årige københavner ved Langeskov, blev han testet med et narkometer, og det gav et positivt resultat. Derfor blev han sigtet for kørsel under indflydelse af euforiserende stoffer og taget med til en blodprøve, der skulle vise, hvad han havde indtaget. Fyns Politi har mandag endnu ikke fået svar på blodprøven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce