Annonce
Fyn

Andre turde ikke overhale: Skæv bilist slingrede tværs over Fyn

Politiet fik lørdag eftermiddag flere anmeldelser fra bilister på den Fynske Motorvej, som havde lagt mærke til en bil, der slingrede mellem vognbanerne i det østgående spor. Ved Langeskov lykkedes det politiet at standse bilister. Arkivfoto: Michael Bager.
Politiet fik flere henvendelser fra flere bekymrede trafikanter, da en narkopåvirket bilist lørdag eftermiddag brugte motorvejen i dens fulde bredde på vej over Fyn.

Fyn: En 29-årig mand blev lørdag eftermiddag standset af en patrulje fra Fyns Politi og sigtet for at køre bil i påvirket tilstand. Politiet standsede manden i det østgående spor på motorvejen ved Langeskov, og forinden havde han på sin vej tværs over Fyn afholdt flere bilister fra at overhale.

Klokken 13.51 fik politiet den første af flere henvendelser fra bekymrede trafikanter, som havde bemærket mandens kørsel på motorvejen. På det tidspunkt befandt han sig ved Nørre Aaby, og ifølge anmeldelserne til politiet kørte han på en måde, så flere ikke turde passere hans bil.

Manden slingrede ifølge politiets oplysninger mellem nødsporet og de øvrige vognbaner.

Da politiet fik standset den 29-årige københavner ved Langeskov, blev han testet med et narkometer, og det gav et positivt resultat. Derfor blev han sigtet for kørsel under indflydelse af euforiserende stoffer og taget med til en blodprøve, der skulle vise, hvad han havde indtaget. Fyns Politi har mandag endnu ikke fået svar på blodprøven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce