Annonce
Byens Bedste

Anders Thorsted er medlem af juryen ved Byens Bedste 2021: - Jeg kan godt lide, når nogle gør noget, som sætter os på landkortet

Anders Bo Thorsted, som er afdelingsleder ved Middelfart Ungdomsskole, skal være med til at finde de nominerede ved Byens Bedste Middelfart 2021. Foto: Michael Svenningsen
Igen i år er det op til en nedsat jury at finde de nominerede ved Byens Bedste 2021. Anders Bo Thorsted, afdelingsleder ved Middelfart Ungdomsskole, er det ene af fem medlemmer fra hele kommunen. Han ser frem til at finde de personer, forretninger eller foreninger, der har været med til at markere deres lokalområder mest.

Middelfart: Arbejdet med unge mennesker i kommunen er blevet hans levevej, men som indfødt middelfarter - med en enkelt afstikker til Odense for at studere - er Anders Bo Thorsted på mange måder en mand med fingeren på pulsen i det nordvestfynske. Omend det er med Middelfart som hjemmebane.

Eller som "sin fortid, sin nutid og sin fremtid", som han selv indrammer det.

- Det gamle Middelfart Kommune kender jeg ret godt, men jeg må med skam i stemmen erkende, at de omkringliggende byer er jeg nysgerrig på at lære mere om. Jeg forsøger at følge så godt som muligt med i, hvad der foregår, siger Anders Bo Thorsted.

Annonce

Som medlem af juryen ved Byens Bedste Middelfart 2021 håber han derfor også, at han vil få nogle overraskelser og lære nogle virksomheder eller steder at kende, som ikke lige på forhånd var en del af hans repertoire.

- Jeg forventer mig, at der kommer nogle gode kandidater, og vi får nogle aha-oplevelser, hvor man tænker "nå, vi har også det". At vi får nogle indstillinger, der er gået min næse forbi, siger han og forudser desuden, at Byens Bedste kan blive et tiltrængt vendepunkt for mange.

Selvom Anders Bo Thorsted har ekstra godt fat i, hvad der optager de unge, vil han primært se efter de indstillede forretninger eller virksomheder, som virkelig har markeret sig og fået deres lokalområder på landkortet. Foto: Michael Svenningsen

- Jeg håber, det kan være et punktum for et hårdt halvandet år, hvor covid-19 har sat dagsordenen. Og når vi skal have prisuddelingen her i efteråret, at vi så i højere grad kan se fremad mod lysere tider, både for de unge, for kulturen og for foreningerne, lyder det fra Anders Bo Thorsted.

Frivilligheden fungerer

Gennem de sidste syv år har han fungeret som afdelingsleder ved Middelfart Ungdomsskole. Det vil sige, at han har ansvar for alt, der hedder fritidsaktiviteter i ungdomsskolen, herunder ungdomshuset Walker i Middelfart.

Spørger man ham, er kultur- og fritidsområdet noget af det, der - på trods af de to coronanedlukninger - i dén grad drøner derudaf i og omkring Middelfart lige nu.

- Jeg synes, vi har en kæmpe styrke i frivilligheden. Uanset om det er idræt, musicals eller noget helt andet, så er vi rigtig gode til det frivillige arbejde. Der er rigtig mange, der gerne vil organisere og arrangere og får skabt fantastiske kulturelle begivenheder eller sportsbegivenheder, siger Anders Bo Thorsted.

Omvendt ser han også, at det her med at skabe sammenhæng eller bygge bro, som Byens Bedste 2021 ligeledes ønsker at hylde med Brobyggerprisen i samarbejde med Brobygning Middelfart, af og til kan være en udfordring i foreningslivet. I hvert fald når man taler om at få sikret en lidt mindre afstand mellem generationerne.

- Det er ikke kun foreningernes skyld, men det kan sommetider være svært for foreningerne at få de unge integreret. Mange bestyrelser bliver et år ældre, hver gang der er gået et år. Det er svært at finde nye. Det er ikke kun foreningernes skyld, og jeg ved heller ikke, om man skal sige, det er de unges skyld, men det er sådan noget, man godt kan blive bedre til. Jeg forstår det også godt, hvis man har siddet i en bestyrelse i 20 år, for hvis det skal give mening for nogle unge mennesker at komme ind, skal der afgives noget magt, siger Anders Bo Thorsted.

Anders Bo Thorsted

42-årige Anders Bo Thorsted er født og opvokset i Middelfart.

Han er uddannet lærer fra Odense, hvor han boede under sit studie.

Siden 2014 har han været ansat som afdelingsleder ved Middelfart Ungdomsskole, hvor han har haft ansvar for fritidsaktiviteter i hele kommunen.

Inden da var han ansat som lærer på Skrillingeskolen.

Han har været med i Middelfart Ungdomsskole gennem snart mange år. Først som aktiv elev og senere i forbindelse med undervisningsfunktioner.

Han er det ene af fem jurymedlemmer ved Byens Bedste Middelfart 2021.

De andre medlemmer, som også vil blive præsenteret i avisen løbende, er: Kathrine Siem, formand for lokaludvalget i Gelsted, Anna Poulsen Broen, nyudklækket student fra Middelfart Gymnasium og kandidat til byrådet for SF, Elisabeth Christiansen, formand for Husby-Tanderups Ungdoms- og Gymnastikforening, og gengangeren Torben Foged, ejer af virksomheden Forbrugerlaboratoriet i Middelfart.

Juryen mødes i begyndelsen af september for at finde de nominerede i hver kategori blandt læsernes indstillinger og begrundelserne herfor.

Annonce

Ikke mere "dem og os"

Selvom de unge er den gruppe, han kender bedst og beskæftiger sig mest med i hvert fald professionelt, er det ikke det, der primært driver ham i juryarbejdet.

Her vil han først og fremmest gerne hylde nogle, der har gjort noget ekstraordinært for deres lokalområde.

Det er slut med at se på Middelfart og oplandet som et "dem og os", mener jurymedlemmet - og Byens Bedste er noget af det, der skal være med til at nedbryde de barrierer, der måtte være. Foto: Michael Svenningsen

- Det er jo altid et plus i mine øjne (at der er unge mennesker repræsenteret blandt vinderne, red.), men det, der for mig er vigtigt som jurymedlem, er det med at gå det ekstra skridt for den kommune, vi er. Det kan være baseret på frivillighed eller på en virksomhed, som er god til at sætte byerne på landkortet eller aktivere nogle borgere, som ellers ikke ville være blevet aktiveret. At du tager noget initiativ og noget socialt ansvar for den by, du er i, forklarer den 42-årige middelfarter og fortsætter:

- Jeg er ret stolt af min by og kan godt lide, når nogle gør noget, som sætter os på landkortet. Uanset om det er romkugler i Nørre Aaby eller Kvickly, der ansætter medborgere, som har brug for en ekstra hånd.

Og ifølge Anders Bo Thorsted er det netop ved at hylde og rose den slags bedrifter, at man får skabt sammenhold både i de enkelte lokalsamfund og på tværs af dem.

- Den (Byens Bedste-kampagnen, red.) er jo netop med til at gøre noget af det her med at skabe et narrativ, som er Middelfart. Og Middelfart Kommune som helhed. Nu har vi haft en kommunesammenlægning, og nu må vi også til at acceptere, at vi har en fælles kommune. Det skal ikke være dem inde fra Middelfart og dem ude fra Nørre Aaby. Hvis vi har nogle ting, må vi jo tage det som et fælles og ikke som et "dem og os". Og der tror jeg, kampagnen er vigtig.

Annonce

Mest læste

Odense For abonnenter

Rollo skabte utryghed i villakvarter: Nu er han død

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Fynsk diskotek involveret i større kartelsag: Tidligere ejer får stor bøde for at holde konkurrenter ude af byen

Navne For abonnenter

Michael er vendt hjem for at gøre Nyborg tryggere: Alderspræsident på ny nærstation

Odense Håndbold

Lillesøster Kirkeløkke i menneskehænder i Odense, hvor Freja Cohrt i et par omgange diskuterede med en jysk assistent

Navne For abonnenter

Dødsfald: Karen Bente Goudsmit var et imponerende stort sprogligt talent. Hun talte syv sprog og læste til det sidste bøger på fire af dem

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Navne For abonnenter

Mig og Fyn: Hjernen falder til ro, når man sidder under det mærkværdigt snoede pæretræ

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Får skandinavisk hovedsæde i Fredericia: Hæderkronet virksomhed runder 300 mio. kroner i omsætning

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Sport

Viktor Axelsen rydder bordet ved Sport 2021

Odense Håndbold For abonnenter

Odense-piger med tid til kaffe på kontoret i let kamp med spilletid fornuftigt fordelt til Mie Højlund og Lois Abbingh

Odense

Podcast: Idyllisk café genåbner, kendt bager-kæde udvider, lyslevende klædefabrik og to unikke butikker, du bør kende

Annonce