Annonce
Nordfyn

Anders Thingholm ønsker skarpere lovgivning

Anders Thingholms indlæg kan ses på netmediet Altinget, hvor det blev publiceret torsdag den 8. oktober. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
I et indlæg på netmediet Altinget ønsker teknik- og miljøudvalgets formand Anders Thingholm sig flere værktøjer til kommunerne, hvis et samarbejde med et privat vandværk i fremtiden brænder sammen.
Annonce

Nordfyn: - Ordentlig kvalitet og forsyning af drikkevand er et kæmpe opmærksomhedspunkt, og det er en opgave, som vi som kommune skal vise, at vi tager seriøst og ikke mindst, at vi tænker mange generationer frem, skriver udvalgsformand Anders Thingholm (K) i et indlæg på netmediet Altinget.

I indlægget erkender han også, at Nordfyns Kommune har været udfordret i rollen som tilsynsmyndighed, da man før 2019 opererede ud fra nogle forældede forsyningsplaner, der stammede tilbage fra 1990'erne.

Udvalgsformanden slår dog også fast, at Nordfyns Kommune generelt har et godt samarbejde med de 36 private vandværker, men:

- Det, vi har stået igennem et års tid nu på Nordfyn, har været et særtilfælde, og det findes der ikke nogen paragraffer, der tager højde for. Det mener jeg, kræver et skarpere fokus fra den nationale lovgivning, siger Anders Thingholm til Fyens Stiftstidende.


Det, vi har stået i gennem et års tid nu på Nordfyn, har været et særtilfælde og det findes der ikke nogen paragraffer, der tager højde for. Det mener jeg, kræver et skarpere fokus fra den nationale lovgivning

Anders Thingholm


Udover det vil han ikke kommentere den aktuelle sag med Nordfyns Vandværk, fordi dialogen nu langt om længe er kommet på rette spor, siger han.

En af hans overordnede pointer i indlægget er også, at det rene drikkevand, som vi danskere i mange år har taget for givet, ikke nødvendigvis er en selvfølge for kommende generationer, hvis vi ikke passer på det nu.

- For mig er ”generationskontrakten” afgørende - særligt på miljøområdet og ikke mindst, når det handler om at sikre, at vores kommende generationer fortsat vil have adgang til en ordentlig kvalitet af drikkevand, skriver Anders Thingholm i sit indlæg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce