Annonce
Erhverv

Anders og Sandra lejer dyre Lego-samlesæt ud: Det kører rigtig godt

Anders Hjortshøj fra Bygogbyt bruger arbejdsbordet ved siden af ham til at pakke ordrer, når folk lejer lego-sæt på hjemmesiden. Foto: Daniel Poulsen
Anders Hjortshøj og Sandra Jørgensen lancerede i september en service, hvor folk kan tegne abonnement på at låne større lego-sæt. Ægteparret er efter fem måneder nomineret til en e-handelspris.

ODENSE: Under corona-tiden har mange danskere brugt mere tid derhjemme. Flere er begyndt at bage mere eller er kommet i gang med at strikke den sweater, som aldrig blev til noget i første omgang. Tal fra sidste år viser også, at flere går på online bibliotek for at låne lydbøger.

Anders Hjortshøj er medejer af virksomheden Bygogbyt. De har større lego-sæt i samlingen, og han fortæller, at konceptet kan sammenlignes med at låne bøger.

- Hvis du forestiller dig, at du går på biblioteket, men i stedet for bøger, så er der store lego æsker. Det er hovedsageligt de store, dyre æsker, vi fokuserer på. De koster fra 1000 kroner og op til 7000 kroner i indkøb.


Fem minutter efter, at vi havde lagt siden online, fik vi den første bestilling ind. Det var virkelig fantastisk,

Anders Hjortshøj, medejer af Bygogbyt


Han tilføjer, at kunderne kan beholde sættet i et halvt år eller længere tid, hvis de er særligt begejstrede for eksempelvis et sæt med Big Ben.

- Man kan låne et sæt ad gangen, og når du har bygget sættet, afleverer kunden det tilbage og kan låne et nyt.

Annonce

Nyt navn

I september måned havde ægteparret Anders Hjortshøj og Sandra Jørgensen sammen med fælles ven premiere på deres låne-service, og umiddelbart efter havde de den første kunde i hus.

- Fem minutter efter, at vi havde lagt siden online, fik vi den første bestilling ind. Det var virkelig fantastisk, fordi vi ikke havde lavet nogen markedsføring, siger Anders Hjortshøj.

Bygogbyt

På bygogbyt.dk kan man via et abonnement leje et lego-samlesæt ad gangen. 

Når sættet er samlet, og man er klar til et nyt, sendes det retur, og kunden lejer et nyt.

Bygogbyt henvender til alle. Kunderne er både studerende, pensionister og voksne. Flere børn med autisme har også haft gavn af at fokusere på at samle sættet.

Covid-19 tages alvorligt. Under corona-tiden tager firmaet også ekstra forholdsregler for at undgå, at der spredes virus mellem medlemmer. Det betyder, at Bygogbyt har faste regler for tidsrummet mellem udlån.

- Der skal gå 72 timer imellem et udlån, og så har vi damprenser, hvor vi en gang imellem renser klodserne. Vi skal dog også passe på, at vi ikke slider for meget på dem, så derfor har vi investeret i sådan en, siger Anders Hjortshøj.

På nuværende tidspunkt har 60-70 medlemmer på fast basis et abonnement, som koster 259 kroner om måneden. Bygogbyt har også et billigere produkt, men Anders Hjortshøj oplyser, at cirka 98 procent af alle kunder tager den dyre løsning og dermed det fulde udvalg af lego-sæt.

Anders Hjortshøj og Sandra Jørgensen startede i første omgang Lej en leg, hvor de udlejede legetøj på abonnement. Nu er det i stedet lego-sæt, som kører efter samme koncept. Arkivfoto: Simon Trøjgaard Jepsen

- Medlemstallet vokser hele tiden. Der går ikke en uge, uden at der kommer nye medlemmer ind. Det kører rigtig godt. Folk er meget begejstret for konceptet.

I første omgang hed ægteparrets virksomhed Lejenleg, hvor folk havde mulighed for at låne lejetøj på samme måde, som medlemmerne i dag låner lego-sæt. Projektet er lukket ned til fordel for Bygogbyt, fortæller Anders Hjortshøj.

- Lejenleg var en rigtig god idé og havde et godt koncept, men vi besluttede os for, at det var det andet, som vi ville fokusere endnu mere på, fordi der er mere fremtid i det.

Annonce

- Det er et kæmpe skulderklap

En af de ting, som firmaet på få måneder har opnået, er at blive nomineret til Dansk Erhvervs E-handelspris for at have den bedste abonnementsforretning.

Anders Hjortshøj fortæller, at ægteparret er stolte over at være blandt de sidste 20 virksomheder, som kan vinde.

- Det er et kæmpe skulderklap og gør, at folk ser på os som en mere seriøs virksomhed. For os er det virkelig guld værd, og vi kan allerede nu se, at det giver noget feedback. Det er uvurderligt.

Indtil videre har Bygogbyt 130 lego-sæt i samlingen, og ambitionen er, at der hver uge skal tilføjes et nyt. Foto: Daniel Poulsen

Hvis virksomheden en dag går hen og bliver rigtig stor, har stifterne også været i dialog med Lego for at høre, om de brød nogen regler.

- Vi har ikke lyst til at træde så stor en mastodont over tæerne på nogen måde, siger Anders Hjortshøj og tilføjer, at giganten har været positiv overfor det nye koncept.

- De synes, at det er et spændende koncept og har selv tænkt på tanken, fordi den cirkulære økonomi er god. De er gået fra det igen, og jeg tror, at de er for store til at håndtere det.

Annonce

Tid til fuldtidsjobs

I øjeblikket driver ægteparret firmaet Bygogbyt i fritiden, da begge har jobs. Sådan skal det også være i fremtiden, selvom medlemsskaren vokser, fortæller Anders Hjortshøj.

- Vi har ikke ambitioner om, at det skal være et fuldtidsjob. Det skal stadigvæk være noget, vi kan drive ved siden af vores respektive jobs.

Anders Hjortshøj fortæller, at virksomheden gerne skal være så cirkulær som muligt, og derfor genbruges papæskerne op til 10 gange, før de er slidt op. Foto: Daniel Poulsen

Ægteparret udlejede deres første sæt lego i september, men allerede nu er der ifølge firmaet overskud. Anders Hjortshøj erkender dog, at der skal en smule flere kunder i biksen, som tegner et abonnement, før forretningen for alvor står stærkt.

- Vi har lige lavet vores første regnskab for det første kvartal, og der har vi overskud. Vi har en fornuftig forretning, og for, at det bliver rigtig sjovt, skal vi op og have 200 kunder.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ejer af sportsbar peger på problemer ved nye restriktioner - vil ikke være en sur kælling: - Jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Nyborg får sin egen kulturpris

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce