Annonce
Sydfyn

Anders mistede benet efter ulykke: Nu kan han igen arbejde med bier takket være særlig gave

Anders Andersen tog havetraktoren i brug med det samme, og det hele forløb efter planen. Foto: Svend Aage Sørensen
Det er slut med bare at kigge på fra sidelinjen i sin rullestol for Anders Andersen, når det kommer til det praktiske arbejde hos Langeland Biavlerforening. Takket være en donation har foreningen nu investeret i en havetraktor, der kan betjenes med ét ben.
Annonce

Frellesvig: Efter en ambolt på 250-300 kilo faldt ned over foden på Anders Andersen med det resultat, at han i årene efter først fik amputeret venstre fod og senere det meste af benet, har det været vanskeligt for ham at dyrke hans store interesse for bier. Han har i mange år været aktiv i Langeland Biavlerforening, men efter han blev kørestolsbruger, er det kun blevet til få besøg hos foreningen på Slotsgade i Tranekær, men det vil ændre sig nu takket være en donation fra Velux Fonden.

Donationen lyder på 14.000 kroner og blev tildelt Langeland Biavlerforening, der for pengene har købt en havetraktor, der kan betjenes med ét ben. For nylig blev der lavet en rampe ind til en garage, hvor Anders Andersen kan komme ind med sin kørestol og hente havetraktoren.

- Donationen er en rigtig stor hjælp til biavlerforeningen, og det er en rigtig stor hjælp til mig personligt, som gør, at jeg med mine mange års engagement og indsigt fortsat kan være aktiv på et eller andet plan og ikke mindst i det fællesskab, det giver, siger Anders Andersen.


Der er et arbejde, der skal udføres. Og det arbejde er der nogen, der slipper for fremover. I stedet for bare at være den gamle, som sidder på siden og har gode bemærkninger.

Anders Andersen


Annonce

Ikke bare et vedhæng

Langeland Biavlerforening producerer honning, som efterfølgende sælges. De laver også rundvisninger for skoleklasser og andre interesserede, og det håber Anders Andersen, han i fremtiden vil kunne hjælpe til med.

- Den del vil jeg fremover kunne komme til at deltage mere i, nu hvor jeg ikke bare skal sidde og kigge. Jeg kommer lidt mere ind i trummerummen igen, ved at jeg deltager aktivt i de praktiske ting frem for at være et vedhæng, de andre skal tage hensyn til, forklarer Anders Andersen.

Foreningen har faste arbejdsdage gennem sæsonen. Dem har Anders Andersen de seneste par år været nødt til at følge på sidelinjen siddende i sin kørestol. Derfor glæder han sig til at varetage tjansen med at holde de store græsarealer ved lige.

- Der er et arbejde, der skal udføres. Og det arbejde er der nogen, der slipper for fremover. I stedet for bare at være den gamle, som sidder på siden og har gode bemærkninger.

Rampen er lavet så havetraktoren kan komme ind i bygningen, ligesom også Anders Andersen kan med sin kørestol. Foto: Svend Aage Sørensen
Annonce

Flere gange om ugen

Han har også for nylig anskaffet sig en bil, han kan komme ind og ud af med sin kørestol, så der er ikke længere noget til hinder for at kunne deltage i arbejdet med bierne.

- Det bliver 1-2 gange om ugen i sæsonen frem over. Nogle gange måske tre gange om ugen alt afhængig af, hvad situationen er, siger han.

Når det kommer til bier og biodiversitet, har Anders Andersen meget på hjerte og en stor viden, som han gerne deler ud af. Bierne er mange steder trængt og har ikke lige så gode vilkår som tidligere, men Anders Andersen tror på bedre tider er på vej.

- Samtidig med at det ser rigtig slemt ud, er der også begyndt at ske en bevidsthed i befolkningen om, at vi er nødt til at bremse tilbagegangen i biodiversiteten.

Søg midler fra Velux Fonden

Velux Fonden uddeler penge til en lang række projekter og formål inden for følgende kategorier: Miljø, forskning, kultur og samfund, aktive ældre, sociale indsatser, humanvidenskab og praksis samt børn unge og sciense. 

På hjemmesiden veluxfoundations.dk kan man se, hvordan man søger.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce