Annonce
OB

Anders K. Jacobsen brød den gordiske knude

Anders K. Jacobsen driblede som her uden om en forsvarer et minut før tid og chippede bolden over målmanden til 1-1 i AC Horsens. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
OB's reserver var længe om at få scoret i Horsens til 1-1.

FODBOLD: OB's træner Henrik Hansen var ikke helt tilfreds, selv om Anders K. Jacobsen sikrede OB's reserver et point med sit mål til 1-1 på Casa Arena et minut før tid.

- At vi kreerer den mængde chancer mod en svær modstander, der forsvarede sig rigtig dybt, er alt i alt glædeligt. Den udfordring løste vi rigtig fint som kampen skred frem, så det er ærgerligt, at vi ikke fik lavet en pind mere, så vi kunne tage alle tre point med hjem. Det synes jeg, vores indsats havde fortjent, sagde Henrik Hansen bagefter til ob.dk.

AC Horsens bragte sig foran efter et kvarter efter en dødbold, hvor Sayouba Mandé i OB-målet mente, at der blev begået en forseelse mod ham, inden Horsens U17-angriber Alem Sabic sparkede returen ind via overliggeren. Dommeren var af en anden opfattelse.

OB dominerede kampen både før og efter pausen, men de store chancer blev ikke omsat. Anders K. Jacobsen var tæt på, da han sparkede bolden på stolpen efter pausen, men et minut før tid blev bolden spillet dybt. En OB-spiller lod bolden køre gennem sine ben, så Anders K. Jacobsen kom alene med en forsvarspiller, som han afdriblede, inden han chippede bolden over målmanden til 1-1.

Ramon Leeuwin spillede hele kampen, fordi han har karantæne på Superliga-holdet på søndag og de to U19-stoppere Daniel Obbekjær og Christian Vestergaard fik masser af spilletid, fordi OB's Superliga-hold er ved at løbe tør for forsvarsspillere.

Efter de første tre kampe i efterårets reserveliga er OB fortsat ubesejret

OB’s holdopstilling: Sayouba Mandé – Jonathan Harboe (36. Anders Klynge), Ramon Leeuwin, Daniel Obbekjær, Kingsley Madu (Jonas Skytte, 45.) - Julius Eskesen, Mathias Greve, Moses Opondo - Anders K. Jacobsen, Max Fenger (Christian Vestergaard, 45.), Mikkel Hyllegaard (Rasmus Nissen, 68.)

HØR PODCASTEN ABILDTRUP & RASMUSSEN PÅ FYENS.DK

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce