Annonce
Danmark

Anders Fogh i Facebook-opslag: Udnyt strafferammen over for vanvidsbilister

Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen mistede en nær medarbejder til vanvidsbilisme 28. juni og har underskrevet et borgerforslag om strengere straffe til vanvidsbilister. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Et borgerforslag med titlen "Strengere straf til vanvidsbilister som dræber" har rundet 15.000 støtter. Anders Fogh Rasmussen, der mistede en nær medarbejder i det tredobbelte trafikdrab syd for Bogense, er blandt støtterne.
Annonce

Vanvidskørsel: Efter 26-årige Nicolaj Bjerre Poulsen fik tre års fængsel for det tredobbelte trafikdrab søndag 28. juni syd for Bogense, skrev tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen et opslag om dommen og lagde det op på Facebook.

En af Foghs allernærmeste medarbejdere var nemlig blandt de dræbte.


Helt generelt finder jeg det (...) stærkt krænkende for retsbevidstheden, at man kan få så lav en straf for uagtsomt manddrab.

Anders Fogh Rasmussen


"I dag blev der afsagt dom i en sag, hvor en vanvidsbilist dræbte tre personer ved Bogense den 28. juni. Dommen: tre års fængsel. De dræbte var min sekretær, Mads Hoppe, hans mor og hans faster. Jeg vil ikke gå ind i den konkrete sag (...). Helt generelt finder jeg det dog stærkt krænkende for retsbevidstheden, at man kan få så lav en straf for uagtsomt manddrab. Strafferammen er fængsel op til otte år, men den bliver aldrig udnyttet", skrev Anders Fogh Rasmussen i opslaget.

Opslaget, der siden er blevet delt mere end 2600 gange, afslutter Anders Fogh Rasmussen med, at han støtter et nyt borgerforslag med titlen "Strengere straf til vanvidsbilister som dræber".

Annonce

- Udnyt strafferammen

Borgerforslaget, der torsdag havde mere end 15.000 støtter, lyder på, at "strafferammen på op til otte års fængsel i langt højere grad udnyttes i de grove tilfælde".

Det står der i borgerforslaget

  1. Minimumsstraf på tre års fængsel ved uagtsomt manddrab i de tilfælde, hvor overtrædelsen vurderes at være begået under særligt skærpende omstændigheder.
  2. Minimumsstraf på seks måneders fængsel for legemsbeskadigelse i de tilfælde, hvor overtrædelsen vurderes at være begået under særligt skærpende omstændigheder.
  3. Straffen skal være markant højere end minimumsstraffen på tre års fængsel i de sager, hvor mere end én person dør. Der henstilles til, at straframmen på op til otte års fængsel i langt højere grad udnyttes i de grove tilfælde.

Borgerforslaget er stillet af en vennegruppe til den politibetjent, der en julinat sidste år blev tilfældigt offer for vanvidsbilisme på Langebro i København. Her kørte en 25-årig mand på trods af nattemørke, våd vej og dårlig sigtbarhed 117 kilometer i timen på en strækning, hvor hastighedsgrænsen er 50. Det kostede den 35-årige politibetjent Magnus Buhl Hansen livet, da han blev torpederet frontalt og dræbt på stedet.

Hvis borgerforslaget opstillet af vennegruppen opnår 50.000 støtter inden 30. januar, kan det fremsættes i Folketinget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce