Annonce
112

Anderæs, hestekræfter og friluftsliv: Kom til mølledag på Rolfsted Mølle

Der er mølledag på Rolfsted Mølle 16. juni. Privatfoto
16. juni er det Dansk Mølledag. Det fejrer Rolfsted Mølle med en dag fuld af aktiviteter - blandt andet, og for første gang nogensinde, anderæs i åen.

Rolfsted: Traditionen tro åbner Rolfsted Mølle op for publikum på Dansk Mølledag søndag 16. juni fra klokken 10-16 med gratis adgang. Men denne gang er ikke helt som det plejer - der er nemlig et nyt tiltag i vente på mølledagen.

- For første gang tilbyder vi et ”anderæs” i åen, der løber gennem haven, hvor alle kan deltage, siger Jens Randbøl og Kirsten Grell fra Rolfsted Mølle i en pressemeddelelse.

På mølledagen kan man også se mølledammen, der er genetableret med fondsmidler fra Marius Pedersen, og Midtfyns Modelbådklub vil komme og sejle med deres egne både.

- Derudover får vi besøg af klubben R.C. Truck Fyn, der bygger og kører med deres fjernstyrede modeller af lastbiler, oplyser Jens Randbøl og Kirsten Grell.

Der er gratis aktiviteter for børn og voksne i haven, både en tur på ponyryg og en køretur med traktor og vogn ud over markerne. Man kan lave pandekager på bål, smage på bålsuppen, og der serveres kage og boller til rimelige priser.

- Kom og se, hvordan bierne arbejder, prøv en snurretop eller lav dit eget pileflet. Mølleren fortæller under rundvisninger om Rolfsted Mølles historie, samt demonstrerer møllens funktion, og man kan også se den gamle turbine fra 1918 lave elektricitet, lyder det i pressemeddelelsen.

På gårdspladsen vil der være udstillet adskillige ældre køretøjer både biler, motorcykler og knallerter, og i marken udstilles veterantraktorer med mere.

- Medbring gerne madkurven, som kan nydes til den rislende lyd fra Vindinge Å som slynger sig igennem den smukke have, lyder opfordringen.

Dagen gennemføres med frivilligt hjælp fra møllevennerne samt en gruppe naboer. Der er gratis adgang til mølledagen på Skindegyde 2 i Rolsted.

Annonce
Der er gratis adgang til mølledagen på Skindegyde 2 i Rolsted. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Annonce