Annonce
112

Anderæs, hestekræfter og friluftsliv: Kom til mølledag på Rolfsted Mølle

Der er mølledag på Rolfsted Mølle 16. juni. Privatfoto
16. juni er det Dansk Mølledag. Det fejrer Rolfsted Mølle med en dag fuld af aktiviteter - blandt andet, og for første gang nogensinde, anderæs i åen.

Rolfsted: Traditionen tro åbner Rolfsted Mølle op for publikum på Dansk Mølledag søndag 16. juni fra klokken 10-16 med gratis adgang. Men denne gang er ikke helt som det plejer - der er nemlig et nyt tiltag i vente på mølledagen.

- For første gang tilbyder vi et ”anderæs” i åen, der løber gennem haven, hvor alle kan deltage, siger Jens Randbøl og Kirsten Grell fra Rolfsted Mølle i en pressemeddelelse.

På mølledagen kan man også se mølledammen, der er genetableret med fondsmidler fra Marius Pedersen, og Midtfyns Modelbådklub vil komme og sejle med deres egne både.

- Derudover får vi besøg af klubben R.C. Truck Fyn, der bygger og kører med deres fjernstyrede modeller af lastbiler, oplyser Jens Randbøl og Kirsten Grell.

Der er gratis aktiviteter for børn og voksne i haven, både en tur på ponyryg og en køretur med traktor og vogn ud over markerne. Man kan lave pandekager på bål, smage på bålsuppen, og der serveres kage og boller til rimelige priser.

- Kom og se, hvordan bierne arbejder, prøv en snurretop eller lav dit eget pileflet. Mølleren fortæller under rundvisninger om Rolfsted Mølles historie, samt demonstrerer møllens funktion, og man kan også se den gamle turbine fra 1918 lave elektricitet, lyder det i pressemeddelelsen.

På gårdspladsen vil der være udstillet adskillige ældre køretøjer både biler, motorcykler og knallerter, og i marken udstilles veterantraktorer med mere.

- Medbring gerne madkurven, som kan nydes til den rislende lyd fra Vindinge Å som slynger sig igennem den smukke have, lyder opfordringen.

Dagen gennemføres med frivilligt hjælp fra møllevennerne samt en gruppe naboer. Der er gratis adgang til mølledagen på Skindegyde 2 i Rolsted.

Annonce
Der er gratis adgang til mølledagen på Skindegyde 2 i Rolsted. Privatfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce