Annonce
112

Anderæs, hestekræfter og friluftsliv: Kom til mølledag på Rolfsted Mølle

Der er mølledag på Rolfsted Mølle 16. juni. Privatfoto
16. juni er det Dansk Mølledag. Det fejrer Rolfsted Mølle med en dag fuld af aktiviteter - blandt andet, og for første gang nogensinde, anderæs i åen.

Rolfsted: Traditionen tro åbner Rolfsted Mølle op for publikum på Dansk Mølledag søndag 16. juni fra klokken 10-16 med gratis adgang. Men denne gang er ikke helt som det plejer - der er nemlig et nyt tiltag i vente på mølledagen.

- For første gang tilbyder vi et ”anderæs” i åen, der løber gennem haven, hvor alle kan deltage, siger Jens Randbøl og Kirsten Grell fra Rolfsted Mølle i en pressemeddelelse.

På mølledagen kan man også se mølledammen, der er genetableret med fondsmidler fra Marius Pedersen, og Midtfyns Modelbådklub vil komme og sejle med deres egne både.

- Derudover får vi besøg af klubben R.C. Truck Fyn, der bygger og kører med deres fjernstyrede modeller af lastbiler, oplyser Jens Randbøl og Kirsten Grell.

Der er gratis aktiviteter for børn og voksne i haven, både en tur på ponyryg og en køretur med traktor og vogn ud over markerne. Man kan lave pandekager på bål, smage på bålsuppen, og der serveres kage og boller til rimelige priser.

- Kom og se, hvordan bierne arbejder, prøv en snurretop eller lav dit eget pileflet. Mølleren fortæller under rundvisninger om Rolfsted Mølles historie, samt demonstrerer møllens funktion, og man kan også se den gamle turbine fra 1918 lave elektricitet, lyder det i pressemeddelelsen.

På gårdspladsen vil der være udstillet adskillige ældre køretøjer både biler, motorcykler og knallerter, og i marken udstilles veterantraktorer med mere.

- Medbring gerne madkurven, som kan nydes til den rislende lyd fra Vindinge Å som slynger sig igennem den smukke have, lyder opfordringen.

Dagen gennemføres med frivilligt hjælp fra møllevennerne samt en gruppe naboer. Der er gratis adgang til mølledagen på Skindegyde 2 i Rolsted.

Der er gratis adgang til mølledagen på Skindegyde 2 i Rolsted. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Borgere chikaneres i Skt. Klemens: - Nu er det jo sådan, at folk ikke tør lufte hunden om aftenen

Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Annonce