Annonce
Nordfyn

Anden gang på få år: Grav igen ramt af kransetyveri

Sådan så kransen ud, som blev stjålet fra Else Demants fars og stedfars gravsted på Langesø Kirkegård. Privatfoto

Der har været uvedkomment besøg på Langesø Kirkegård, hvor gravpynt er blevet stjålet.

Langesø: Da Else Demant mandag besøgte sin fars og stedfars gravplads på Langesø Kirkegård, manglede en fyldig grankrans, som hun få uger forinden havde pyntet stedet med.

Det er anden gang på få år, at lige præcis dette gravsted har været ramt af kransetyveri.

- Min søn er blomsterdekoratør, og han havde lavet kransen for min mor. Vi håber da, at nogen får lyst til at aflevere den tilbage, fortæller Else Demant, der indtil videre har erstattet kransen med lidt kristtjørn og røde grene fra haven.

Helle Madsen, som er graver i Vigerslev Sogn og derfor på Langesø Kirkegård, mener ikke, der er tale om en tendens.

- Vi oplever, at en enkelt eller to kranse hvert år bliver stjålet. Men så heller ikke flere end det, siger graveren.

- Men det er da forfærdeligt, at vi ikke kan have kirkegården og dens gravpynt i fred.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce