Annonce
Nordfyn

Anden gang på få år: Grav igen ramt af kransetyveri

Sådan så kransen ud, som blev stjålet fra Else Demants fars og stedfars gravsted på Langesø Kirkegård. Privatfoto

Der har været uvedkomment besøg på Langesø Kirkegård, hvor gravpynt er blevet stjålet.

Langesø: Da Else Demant mandag besøgte sin fars og stedfars gravplads på Langesø Kirkegård, manglede en fyldig grankrans, som hun få uger forinden havde pyntet stedet med.

Det er anden gang på få år, at lige præcis dette gravsted har været ramt af kransetyveri.

- Min søn er blomsterdekoratør, og han havde lavet kransen for min mor. Vi håber da, at nogen får lyst til at aflevere den tilbage, fortæller Else Demant, der indtil videre har erstattet kransen med lidt kristtjørn og røde grene fra haven.

Helle Madsen, som er graver i Vigerslev Sogn og derfor på Langesø Kirkegård, mener ikke, der er tale om en tendens.

- Vi oplever, at en enkelt eller to kranse hvert år bliver stjålet. Men så heller ikke flere end det, siger graveren.

- Men det er da forfærdeligt, at vi ikke kan have kirkegården og dens gravpynt i fred.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce