Annonce
Assens

Anbragte unge skal hjælpes til uddannelse

40 procent af anbragte unge får ikke folkeskolens afgangsprøve. Det skal der ændres på med et nyt projekt, og det glæder Rikke, der bor på bostedet Åstedet i Aarup og går på Lærkeskolen. - Det er lidt op og ned med humøret, når jeg er i skole, men jeg er glad for, at jeg har fået muligheden, da det er ligesom at få en ny start. For det betyder meget for mig, da jeg gerne vil være pædagog, siger 17-årige Rikke, som vil tage sin afgangsprøve til sommer.

Seks procent af en ungdomsårgang får ikke folkeskolens afgangsprøve.

Men når det drejer sig om anbragte unge, så stiger procentdelen til 40.

Det skal der nu ændres på med det toårige projekt "Styrket indsats", hvor Åstedet, der er et opholdssted for anbragte unge i Aarup, er den eneste institution på Fyn, der er en del af projektet.

- Vi var ikke i tvivl om, at vi gerne ville være en del af dette projekt. Vi er et lille opholdssted med fire til fem unge, som mangler sparring og viden netop i forhold til det med læringen, når vi modtager unge med en turbulent skolehistorie med mange skoleskift, siger Gitte Bak Rios, leder af Åstedet, hvortil hendes stedfortræder, Tine Dybmose Larsen, supplerer:

- Man har i mange år haft særligt fokus på omsorgsdelen, men læringsdelen er mindst ligeså vigtig, og begge dele kan ikke stå alene, siger hun.

Udover Åstedet er 14 andre danske institutioner med i projektet.

Når det er overstået om to år, så er målet, at markant flere anbragte unge dokumenterbart kommer til at opleve en øget trivsel samt gennemføre folkeskolensafgangsprøve, så de kan få adgang til en ungdomsuddannelse.

Projektet er på i alt 12 millioner, hvor Egmont Fonden har bidraget med 5,5 millioner. Det resterende beløb er egenfinansieret af række deltagende organisationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Vold under ishockeykamp: Nu er dommen faldet

112 For abonnenter

Overraskende drejning i skudsag fra Bøgetorvet: Forsvarer får sin klient til at indrømme indbrud

Fyn

Voldstiltalt ishockeyspiller i retten: - Jeg var frustreret og havde en maks puls

Annonce