Annonce
Nordfyn

Anbefalinger: Få system i behandling af børnesager

Formand for Børne- og Ungeudvalget Anja Lund (V) er glad for analysen og samarbejdet med de socialfaglige eksperter i Socialstyrelsen. Foto: Nordfyns Kommune
Socialstyrelsens Task Force kommer med en række anbefalinger til sagsbehandlingen i børne- og familieafdelingen i Nordfyns Kommune.
Annonce

Nordfyn: Socialstyrelsens Task Force har siden februar analyseret Nordfyns Kommunes behandling af sager om udsatte og sårbare børn og unge. Og i sin analyserapport kommer Task Forcen med en række  kritikpunkter både om behandling, der ikke lever op til lovens krav, og om en "uhensigtsmæssig praksis  med at underforanstaltning". Men der er også ros for, at kommunen er i gang med en ny praksis for sagsbehandling, der sætter barnet i centrum.

På baggrund af analysen kommer Task Forcen med en række anbefalinger. Blandt andre følgende:

1 Ensartet sagsbehandling

Task Forcen anbefaler, at Nordfyns Kommune sikrer en ensartet og systematisk tilgang til sagsbehandlingen på udsatte børn- og ungeområdet, der kan understøtte lovmedholdelighed og kvalitet. Dette indebærer, at det sikres, at der udarbejdes handleplaner, inden der træffes afgørelser, der afholdes børnesamtaler, samt udarbejdes børnefaglige undersøgelser inden for fire-måneders fristen.

2 Efterslæb

Task Forcen henstiller til, at Nordfyns Kommune prioriterer at afvikle efterslæbet på børnefaglige undersøgelser, så efterslæbet afvikles så hurtigt som muligt, og så det sikres, at der foreligger en aktuel helhedsvurdering af barn og familie i alle sager i Nordfyns Kommune. Task Forcen anbefaler videre, at Nordfyns Kommune indhenter efterslæbet i vurderingen af indkomne underretninger.

3 Samarbejde og tidlig opsporing

Task Forcen anbefaler, at Nordfyns Kommune sikrer faglig kvalitet og højere grad af overensstemmelse i vurderingen af bekymringsgraden for et barn på tværs af myndighed og almenområdet. For at understøtte, at den tidlige indsats for det enkelte barn kan iværksættes tidligt i problemudviklingen og dermed blive reelt forebyggende, anbefales det, at Nordfyns Kommune indfører en systematisk opsporingspraksis i skoler og dagtilbud med henblik på at opspore børn, som er i en udsat position eller i risko for at komme det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce