Annonce
Debat

Analyse, tak. Lad os få tjekket forbindelsen mellem Øst- og Vestdanmark

Trafik: Der er i øjeblikket tre projekter, der i fremtiden kan binde Øst- og Vestdanmark sammen på forskellig vis. Det er Kattegatforbindelsen, en parallel Lillebæltsbro samt en forbindelse mellem Fyn og Als

Der er formentlig ikke mange, der er uenige i, at Danmark har brug for en infrastruktur, der binder landet bedre sammen, især når det gælder forbindelser mellem Øst- og Vestdanmark.

Der foreligger analyser af alle tre nævnte projekter, og der er netop igangsat en yderligere analyse af en Kattegatforbindelse. Men det kan undre, at ingen hidtil har analyseret, hvordan den indbyrdes sammenhæng er mellem de tre projekter. Vi mangler derfor en viden om, hvilke konsekvenser forskellige kombinationer af de tre projekter vil have.

Der er tale om betydelige infrastrukturinvesteringer, og derfor er det essentielt at få skabt klarhed over, hvordan de tre forbindelser vil kunne påvirke hverandre. Hvordan kombineres de tre projekter på en måde, der giver den bedste samlede trafikafvikling – både i forhold til bane og vej – og den bedste samfundsøkonomi? Det bliver vi simpelthen nødt til at vide, inden der træffes endelige beslutninger om disse projekter.

Derfor opfordrede Region Syddanmark og Kommunekontaktrådet under vores møde 8. november transportminister Benny Engelbrecht til at igangsætte en samlet øst-vest-analyse som et centralt element i den kommende infrastrukturplan. Vi ønsker alle, at den bedste løsning bliver valgt – men det kræver naturligvis, at vi ved, hvad den bedste løsning reelt er.

Annonce
Stephanie Lose
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Annonce