Annonce
Sydfyn

Analyse: SF ligger lunt i svinget til kommunalvalget

Rasmus Feldingbjerg Drabe sammen med Bruno Hansen. Rasmus Drabe er nummer tre på SF's kadidatliste, mens Dennis Ørsted Petersen er nummer et, Käthe Lund nummer to og byrådsveteranen Arne Ebsen er nummer fire. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Med både nye og erfarne kræfter på kandidatlisten - og ikke mindst uden Alternativet som konkurrent - ligger SF lunt i svinget til at gå fra en til to mandater ved næste års kommunalvalg.

Svendborg: Nu skal man altid passe på med at forudse valgresultater. Alligevel er det værd at bemærke, at det er længe siden, SF i Svendborg har ligget mere lunt i svinget end nu.

Formentlig kan partiet gå fra et til to - måske tre? - mandater i byrådet efter kommunalvalget i november næste år.

Sagt med alle forbehold. For faldet fra tinderne kan gå hurtigt i politik.

Annonce

Mandag offentliggjorde SF sin kandidatliste forud for kommunalvalget. Tidligere på året kom det frem, at SF i Svendborg havde stemt sig frem til, at spidskandidat er den - uden for SF-kredse - relativt ukendte Dennis Ørsted Petersen.

Han vandt spidskandidaturet foran Rasmus Feldingbjerg Drabe, der uden tvivl havde forventet sig sejren set i lyset af hans flotte valgresultat ved seneste kommunalvalg.

Sådan gik det ikke, og efter SF's urafstemning, der sluttede mandag middag, står det nu klart, at Käthe Lund er nummer to på listen, Drabe nummer tre og den erfarne herre med mange års byrådsarbejde på bagen, Arne Ebsen, er nummer fire på listen.

Arne Ebsen stoppede i byrådet efter seneste kommunalvalg i 2017, fordi det akkurat ikke lykkedes at få tilstrækkeligt med stemmer til en stol i byrådssalen trods et flot personligt stemmetal på 553.

Dengang stillede han op for Liste T, men han er altså nu gået over til SF, som han også tidligere har været medlem af.

De tre mænd og ene kvinde på kandidatlisten kan formentlig gå hen at trække stemmer nok til at øge SF's nuværende ene mandat i byrådet til i hvert fald to og måske tre, hvis de er heldige.

For både Rasmus Feldingbjerg Drabe og Arne Ebsen har bevist, at de kan trække rimeligt med stemmer.

Mens Ebsen altså fik 553 stemmer i 2017, fik Rasmus Drabe 323 på trods af, at det nuværende byrådsmedlem Bruno Hansen var spidskandidat.

Drabes stemmer tilfaldt da også Bruno Hansen i 2017, idet SF på daværende tidspunkt havde listeopstilling, mens man i SF ved det kommende valg opstiller sideordnet, så det ikke kan ske igen.

Ud over at de to - Drabe og Ebsen - begge kan tiltrække stemmer, tegner der sig også et gunstigt politisk landskab set med SF-øjne.

Byrådsmedlemmmet Karl Magnus Bidstrup droppede Alternativet i løbet af denne valgperiode og meldte sig ind i Socialdemokratiet, og siden er det ikke meget, man har hørt fra Alternativet i Svendborg.

Liste T har heller ikke fyldt alverden, efter Arne Ebsen ikke fik listen i byrådet ved det seneste valg.

Der må altså være et overskud af stemmer på den røde side af midterlinjen, der meget vel kan lande hos SF, når valget afgøres til november.

Og det er på den baggrund - ikke mindst med netop de fire kandidater i spidsen for SF - man kan konkludere, at partiet ligger lunt i svinget.

Lige nu i hvert fald. For der er endnu knap et år til valget, og meget kan nå at ske.

Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Testet negativ i kviktest, men positiv i pcr-test: Sosu'eren Louise endte med at smitte patient på sit arbejde

Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce