Annonce
Fyn

Analyse: Minister med fod på det fynske

Hun kom direkte fra barselsorlov og ind som børne- og socialminister den 28. november 2016, da Lars Løkke Rasmussen udvidede regeringen med Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti. Siden steg Mai Mercado yderligere i magthierakiet på Christiansborg, da hun blev medlem af regeringens koordinationsudvalg, hvor alle større sager vendes mellem partilederne og udvalgte ministre.

Nu gælder kampen først og fremmest at bevare et fynsk konservativt mandat. Partiet har i enkelte prognoser stået til helt at miste fynsk fodfæste, men meningsmålingerne er lige nu med De Konservative. Mai Mercado står stærkt i mediebilledet og har trods ministertitlen og bopælen på Frederiksberg fod på det fynske. Hun er flittig til at betræde den fynske muld, hvor hun har sine rødder - og vælgere. Hun blander sig gerne i fynske sager lige fra lempeligere regler for bryllupsturisme på Ærø til penge til Fyns Militærhistoriske Museum i Odense. Mest medietid har hun dog fået på manglende penge. Dem Britta Nielsen svindlede sig til som ansat hos Socialstyrelsen i Odense.

Det spændende er nu, i hvor høj grad den store eksponering som minister giver fynske krydser. Ved det seneste valg blev det til 5.366 stemmer. Tre gange så mange som de øvrige konservative kandidater til sammen. Ingen af dem er at genfinde på den fynske liste. Ganske vist stiller Anders Johansson fra Ærø op igen, men nu i København. Han kom i Folketinget, da partiet med Mercados ministerudnævnelse indkaldte 1. suppleanten.

Skal man dømme efter kommunalvalget i Odense, vil det 28-årige byrådsmedlem Kristian Guldfeldt være et godt bud på den, der denne gang vil opnå andenflest stemmer. Han fik til kommunalvalget 847 stemmer, mens to øvrige bejlere til Folketinget, udlændingekonsulent Roya Moore og juridisk medarbejder Caroline Lauritsen ikke opnåede valg til byrådet. Den konservative liste består desuden af direktør i ADHD-foreningen Camilla Louise Lydiksen, Kerteminde, og assurandør Jørgen Nielsen fra Langeland.

I jagten på fynske borgerlige stemmer kan de konservative glæde sig over, at den fynskvalgte undervisningsminister Merete Riisager (LA) stopper i politik, og i stedet har partiet det mere anonyme folketingsmedlem jyske Carsten Bach øverst på den fynske stemmeseddel.

Annonce

Det spændende er nu, i hvor høj grad den store eksponering som minister giver fynske krydser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce